24 Март 2019неделя18:38 ч.

Сапунката ГЕРБ

/ брой: 223

автор:Ростислава Иванова

visibility 1173

Долнопробната управленска сапунка на ГЕРБ излъчи нов сериал. Както обикновено, филмът не е предназначен за умните и красивите и цели с минимални средства да постигне максимален ефект сред масите. Сценарият е примитивен и за пореден път обижда интелекта, което за директора на продукцията няма значение. Сценаристът и режисьор Бойко Борисов (издигнат като "централен нападател") пак пусна в употреба старите пиар хватки за отвличане на общественото внимание, когато нещата в държавата буксуват. Не вървят реформите - здравна, съдебна и образователна. Утре ЕК ни праща поредния мониторингов доклад за болното ни правосъдие и нереформирана прокуратура, проблемното председателство чука на вратата, а до дни ще гръмне и балонът за усвоените еврофондове. За безсилието пред разрастващата се престъпност не говорим...
Така властта прибягва до работещите трикове, от римско време - хляб и зрелища, познати днес като сапунки. И в новия епизод главните роли са поверени на звездите в герберската трупа - физкултурника Цветан Цветанов, русенската фурия Десислава Атанасова и баш юриста на партията Данаил Кирилов. Висококапацитетни според базисното IQ на лидера.
По зададен сценарий за деня първо Цв.Цв. погази безнаказано заповедта на шефа Б.Б. да не хули държавния глава Р.Р. При това гуруто на ГЕРБ го направи толкова битово и махленски, сякаш се е учил на обноски от "ВИП Брадър". От Цветанов разбрахме, че Румен Радев бил нежелан в Брюксел и взел да завижда на Бойко (очевидно много желан). Кой на кого завижда, e друг въпрос. Цяла година не могат да му простят успехите. Великият юрист Данаилов пък оповести мераците на компанията след 9-годишно управление да разчисти Авгиевите обори на приватизацията с промени в конституцията. А къде спахте 9 години? Борисов пусна и "тежката си артилерия" Десислава Атанасова, която напевно подкара старата песен за "голямата приватизаторка" Нинова. Те си знаят, че повторена 100 пъти, лъжата (опорната точка) става истина.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1474

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 434

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 470

/ брой: 56