18 Ноември 2018неделя00:33 ч.

Сапунката ГЕРБ

/ брой: 223

автор:Ростислава Иванова

visibility 840

Долнопробната управленска сапунка на ГЕРБ излъчи нов сериал. Както обикновено, филмът не е предназначен за умните и красивите и цели с минимални средства да постигне максимален ефект сред масите. Сценарият е примитивен и за пореден път обижда интелекта, което за директора на продукцията няма значение. Сценаристът и режисьор Бойко Борисов (издигнат като "централен нападател") пак пусна в употреба старите пиар хватки за отвличане на общественото внимание, когато нещата в държавата буксуват. Не вървят реформите - здравна, съдебна и образователна. Утре ЕК ни праща поредния мониторингов доклад за болното ни правосъдие и нереформирана прокуратура, проблемното председателство чука на вратата, а до дни ще гръмне и балонът за усвоените еврофондове. За безсилието пред разрастващата се престъпност не говорим...
Така властта прибягва до работещите трикове, от римско време - хляб и зрелища, познати днес като сапунки. И в новия епизод главните роли са поверени на звездите в герберската трупа - физкултурника Цветан Цветанов, русенската фурия Десислава Атанасова и баш юриста на партията Данаил Кирилов. Висококапацитетни според базисното IQ на лидера.
По зададен сценарий за деня първо Цв.Цв. погази безнаказано заповедта на шефа Б.Б. да не хули държавния глава Р.Р. При това гуруто на ГЕРБ го направи толкова битово и махленски, сякаш се е учил на обноски от "ВИП Брадър". От Цветанов разбрахме, че Румен Радев бил нежелан в Брюксел и взел да завижда на Бойко (очевидно много желан). Кой на кого завижда, e друг въпрос. Цяла година не могат да му простят успехите. Великият юрист Данаилов пък оповести мераците на компанията след 9-годишно управление да разчисти Авгиевите обори на приватизацията с промени в конституцията. А къде спахте 9 години? Борисов пусна и "тежката си артилерия" Десислава Атанасова, която напевно подкара старата песен за "голямата приватизаторка" Нинова. Те си знаят, че повторена 100 пъти, лъжата (опорната точка) става истина.

Зимата нахлува от утре

автор:Дума

visibility 0

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 21

Майките сложиха сиви шалове, свалиха черните знамена

автор:Дума

visibility 26

Сидеров пак в атака: Иска оставката и на Каракачанов

автор:Дума

visibility 44

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 206

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 235

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 631

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1304

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 257

/ брой: 223