19 Декември 2018сряда08:50 ч.

Каруцата пред коня

/ брой: 220

автор:Мая Йовановска

visibility 794

Милиони, ако не и милиарди, се изсипаха през последните години за реклама, и то от представители на властта, за електромобилите. То не бяха акции на столичния кмет Йорданка Фандъкова, то не бяха пари по линия на екоминистерството, то не бяха споделени коли. Кой ли не опита да ни убеждава в огромните ползи за околната среда.
По данни на Европейската агенция за околна среда София е най-мръсната столица в Европа, което обаче няма как да бъде в подкрепа на подобни тлъсти харчове на държавни пари. Защото благоприятното им влияние е пренебрежимо малко на фона на всевъзможните източници на замърсяване. Освен ако Фандъкова не подмени целия градски транспорт. Или ако не оправи например проблема с боклуците - и битовите, и на фирмите. Или ако не започне редовно да почиства улиците. Или ако драстично не се повишат доходите на българските граждани...
Ами колите, които кара средностатистическият нашенец? По този показател пак сме на опашката. В Европа българите карат най-старите автомобили. Средната им възраст е 20 г. Дали се питат и Фандъкова, че и поредният екоминистър, защо в огромната си част народът кара втора, трета и нагоре ръка коли? Показателни са последните данни на Асоциацията на производителите на автомобили в Европа - България е единствената страна в ЕС, в която от началото на годината до края на септември не е регистриран нито един нов електромобил. Фирмите вносители у нас обаче отчитали някакви продажби, но те вероятно се броят на пръстите на едната ръка.
Най-смешното и същевременно тъжно в цялата кампания на управляващите да промотират тия возила е, че по пътищата ни няма зарядни станции за тях. Пак каруцата е преди коня. Но това е без значение, важното е да се изхарчат едни милиони, едни фирми да си получат парите, а властта - комисионите. Дай газ, коньо!

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246