16 Ноември 2018петък21:11 ч.

Цацаров, събуди се!

/ брой: 219

автор:Валентин Георгиев

visibility 887

Лютви Местан, лидер на залязващата етническа партия ДОСТ, продължава да се подиграва с България и нейните граждани, а блокираната ни система на криворазбрана демокрация така и не е в състояние да му потърси сметка. Медиите, разбира се, носят немалка вина за този скандален спектакъл, на който всички ставаме неволни свидетели. Ето и вчера една от големите телевизии отново му даде ефир, за да словоблудства и да буни духовете с провокативните си тези за признаване на турско малцинство.
Форуми и социални мрежи гъмжат от възмущение и гневни коментари. Призивите на хората за правосъдие обаче остават глас в пустиня. Не помагат и публичните декларации, и изявления на ВМРО и Каракачанов прокуратурата да се задейства и да го подведе под наказателна отговорност. Цацаров и обкръжението му са се покрили като мишки и пасивно съзерцават, вместо да приложат закона. Защото, ако имаше истинска прокуратура в България, Местан трябваше отдавна да е осъден на поне 20 години затвор за антибългарска дейност! И това трябваше да се случи още преди изборите, когато се разбра, че партията му е финансирана от съседна Турция.
Очевидно днес Анкара е врътнала "кранчето", след като се видя, че ДОСТ няма влияние сред българските мюсюлмани. Но това не пречи на Местан да прави опити за собствената си реанимация с нови провокации към националната ни сигурност. Нека господинът, който толкова претендира, че е етнически турчин с нарушени права, да обясни как така прави етническа партия в България, след като по Конституция такива са забранени. А има ли признато в Турция българско етническо малцинство? Въпросите обаче увисват, когато нямаме правораздаване. Защото не е достатъчно Цацаров да констатира как у нас имало "почва за радикален ислям" и как от чужбина финансирали духовни ислямистки училища. Това всички го виждаме. Проблемът явно е другаде. А поговорката, че не е луд този, който яде зелника, а който му го дава, си е болезнено вярна.   
 
 

Валери Симеонов подаде оставка

автор:Дума

visibility 29

Нинова: Коалиция с ГЕРБ е изключена

автор:Дума

visibility 70

Съдът пусна Иванчева и Петрова под домашен арест

автор:Дума

visibility 102

Борисов прие поканата на Радев, даде му домашно

автор:Дума

visibility 557

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 88

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 461

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 928

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 194

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 223