24 Април 2019сряда08:08 ч.

От "бащина" десница

/ брой: 206

автор:Ева Костова

visibility 1248

Бъркането в джоба на работещите продължава с пълна сила. Само в последните два дни се разбра, че намаляват болничните за работника, орязват правата и парите за обезщетения при безработица. Бизнесът вече наема чужди работници, които не гъкват за купищата нарушения. Уж нямаме добри инженери, та от Грузия ги наемат! Хайде, бе, имаме, ама не искат да им плащат. Борисов първо вика на бизнеса да вдигне заплатите, щото робите бягат и изтичат в чужбина, а на другия ден вдига драстично заплатите на... своите висши чиновници, дето е назначил из министерствата.
Традиция в ГЕРБ-ерското управление стана да се удря по работещите и техните социални права, да се "хранят" приближените и да се угажда на работодателите, които искат дори парите за стаж да не плащат. Ходове, които дори не са и завоалирани, а направо крещят: ограбване и приклякане пред техни величия работодателите. Бърз път към още по-голямо пропадане на икономиката и социална разруха.
Със заложените параметри за Държавното обществено осигуряване с едната ръка се дава, с другата се взема. За да се облекчи бизнесът. Той всъщност от години настоява да не плаща първите дни болнични. Постигнаха частичен пробив и пак за сметка на работещите. Уж трябвало да се спрат злоупотребата с болничните и харченето на държавни пари. Да се удари по всички, вместо да се въведе контрол срещу фалшивите болнични. А за подобряване на условията на труд, храненето и почивката на работещите, грижата за децата им и т.н. нищо не се чува. Чува се обаче искане да плащаме и за лекарските бележки на децата ни! Как да не боледуват тези стресирани и лошо платени хора, които нямат подкрепата на държавата? Тя прави-струва и харчи общите пари за всичко друго, но не и за подобряване живота на обикновения българин. Затова баш вещите в тези дела Цветанов и Валери Симеонов ще пробиват цедката за наемане на чужденци. А робът тук да носи хомота, да мълчи и да целува "бащината" десница.

Липсва важен препарат за хиляди пациентите с рак

автор:Дума

visibility 0

4 месеца бавят тунела край Ловеч

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 79

Борисов обеща 20% скок на БВП с построяването на "Хемус"

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 79

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 79

Джордж Фридман: НАТО е анахронизъм

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Ким пристига във Владивосток

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 79

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 210

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 104

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ