13 Декември 2018четвъртък14:04 ч.

Увеличение по "терлици"

/ брой: 205

автор:Ростислава Иванова

visibility 1006

Срамно решение на кабинета "Борисов 3" се промъкна "по терлици", без фанфари, барабани, без хвалби, тихичко... Необичайно за Бойко, но мълчи като риба, ни дума, ни стон, ни хвалба. И как иначе!? На фона на мрачната българска действителност, на ширещата се корупция и мизерия Борисов вдигна драстично заплатите на стотина висши държавни чиновници от групата на най-преданите и приближени - т.нар. политически кабинети.
Завиждай, народе, имаш пълно право. Всички зам.-министри и началници на кабинети начело с Борисовата любимка Румяна Бъчварова по неясно какви заслуги вече ще вземат с по 2 бона отгоре. Чиновнически заплати над 3600 лв.! Как ви звучи? Толкова ще прибира шефката на премиерския кабинет, след като миналата година "оправи" и полицията, и криминалния контингент. И вместо да я пенсионира, Борисов я позлати.
Лошо, Бойко, лошо! Какво ще каже народът, който премиерът толкова последователно зомбира и приспива със сладки популистки приказки? Или може би Борисов разчита на слабата памет на "лошия материал". Все пак минаха 7 години и народът сигурно не помни, че вождът на всеослушание, еднолично и справедливо замрази заплатите на въпросния втори ешелон на властта, че даже им забрани и да участват и печелят от бордове в държавни фирми.
А каква стана тя сега? Верен на себе си и своята непоследователност, Борисов се отрече от собствения си указ, който някога толкова напомпа рейтинга му. Хора, той не е забравил, иначе нямаше да мълчи като пукал. Сега, бъдете сигурни, Бойко ще се оправдае, че ТОЙ вдига доходите на всички, като почне от дребните чиновници и обещаната им заплата от 510 лв., че и учителите, полицаите, пожарникарите... Все мъченици на държавата на границата на бедността. Ето защо с тях се хвали, а с Румето не?
Само преди ден "бащицата на нацията" призова бизнеса да вдигне заплатите в частния сектор, за да си останат българите в родината и да не емигрират, а които са избягали - да се приберат.  Не че някой ще го послуша, ама друго си е да имаш всеки ден трибуна и да демонстрираш на думи колко си добър, милостив, справедлив и застъпник на неоправданите. Направо ти иде да се разплачеш от срам и гняв! От този варварски популизъм, от тази грозна демагогия, от това противно скодоумие, гарнирано с псевдонаивизъм, от тази дебелашка доброта...
Трудно се живее в паралелна държава, в която всичко, което властта представя, не е това, което е. В държава, управлявана от хора с биполярно разстройство, на които не им пука за народното благо, а за личния рейтинг, напомпан с празни приказки и фалшиви новини.
 

Жители на Чепеларе блокираха пътя Смолян-Пловдив

автор:Дума

visibility 7

Президентът предупреди: Няма прозрачност в изборния процес

автор:Дума

visibility 238

МАФИЯ*

автор:Дума

visibility 621

/ брой: 242

ГЕРБ ограничиха машинното гласуване

автор:Юлия Кулинска

visibility 208

/ брой: 242

Заради скъпия ток БСП иска изслушване на енергийния министър

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 242

Теглим до 780 лева заем за подаръци по Коледа

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 242

С 3,1% е поскъпнал животът през ноември на годишна база

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 242

Влак се разби в надлез в Турция

автор:Дума

visibility 118

Мей оцеля при вота на недоверие

автор:Дума

visibility 91

Ден на траур след стрелбата в Страсбург

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 242

Избор в Германия отекна в Турция

автор:Зорница Илиева

visibility 189

/ брой: 242

Георги Гьоков: И догодина бедните няма да живеят по-добре

автор:Аида Паникян

visibility 284

/ брой: 242

Агресията в училище - все по-голяма и по-честа

visibility 181

/ брой: 242

Светият синод: Нацистите са ангели небесни

автор:Христо Георгиев

visibility 601

/ брой: 242

Архиви под кофа с вода

visibility 148

/ брой: 242