13 Декември 2018четвъртък14:04 ч.

Гълтайте пургатива!

/ брой: 204

автор:Ина Михайлова

visibility 3212

Драги ми моралисте Борисов, време е най-сетне гневът ти банкянски да се стовари върху онези, дето в крачетата ти щъкат. Нали обеща, премиере, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще очисти мръсотията, дето се е събрала в най-моралната партия, пръкнала се по нашите земи. Тъй рече от двореца в Евксиноград и потрети, че сте дошли на власт, защото сте различни и не сте като "ония".
Не сте като "ония", драги, по-зле сте. А ний чакаме - не мандат и два, а вече три, моралът да победи. Но не би. Шуробаджанащината ви надвива. И ви душат червата, в които сте се оплели.
Добрич, Хасково, Алфатар, "Бургартрансгаз"... Не ви стигат. А Раднево? Боли. И пак нависоко, нали? Измислихте и опорната точка. Кметският наместник - съпругата на кмета от ГЕРБ в Раднево, видите ли, била назначена от предишния управник. А новият колко време удобно мълчи, че има жена, с която е в явен конфликт на интереси? Декларацийка нещо? А жената колко време стиска зъби като "партизанин на разпит", че има мъж, който й е шеф? Декларацийка нещо?
Синът на вашия председател на Народното събрание случайно ли се оказа в борда на държавна фирма на мястото на предсрочно освободен предшественик?
А, бащата тогава е бил зам.-председател... Ама сега е председател, нали? Още по-нависоко и недосегаемо, а? Слава на таквиз млади, кадърни, проспериращи бизнесмени, на които държавата им е  бизнесът. И дето няма какво да чистят в биографията, щото с моралната власт са я пълнили.
Това не са опорни точки на комунистите. А прости истини. Викат им факти. От тях боли най-много. Ама ги неглижирате и замитате под килимчето. И фалцетирате. На БСП-депутата Георги Стоилов братът - леле, страховити подробности... Не ние ще сме му адвокати. Но да ги ръсите в стил "няма начин да няма начин" звучи повече от опорна точка. Ама примитивно. Нямало начин, понеже е от "ония, комунистите", братчето да не е спонсорирало БСП на изборите. По презумпция, нали? Че горете ги направо, не лепете гербови марки. На това му се вика класически жалон. Пробвахте да го прокарате с "Лукойл" и съпруга на Корнелия Нинова, ама ви спихна меракът. Нагазихте лука. Сега - пак. А на бас, че ще се опитате да претоплите стари манджи? Ако не го направите, значи пак криво стъпвате. Ако вдигнете "корпуса за бързо реагиране" обаче, чакат ни представления. Сакън да не разчистите авгиевите обори.
Че направете го! От какво ви е страх, нали сте моралната партия? И не сте като "ония". Затова ли ви избраха хората?
Поне едно обещание спазете, морализаторе. Глътнете тоз пургатив, па каквото ще да става. Или с едната ръка ще раздавате морал, а с другата ще навивате червата на масур, за да не изтървете края. Свикайте я таз Изпълнителна комисия и нека всички шуреи и шуренайки да си ходят. Пък каквото остане от ГЕРБ в крайна сметка.

 

Жители на Чепеларе блокираха пътя Смолян-Пловдив

автор:Дума

visibility 7

Президентът предупреди: Няма прозрачност в изборния процес

автор:Дума

visibility 238

МАФИЯ*

автор:Дума

visibility 621

/ брой: 242

ГЕРБ ограничиха машинното гласуване

автор:Юлия Кулинска

visibility 208

/ брой: 242

Заради скъпия ток БСП иска изслушване на енергийния министър

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 242

Теглим до 780 лева заем за подаръци по Коледа

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 242

С 3,1% е поскъпнал животът през ноември на годишна база

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 242

Влак се разби в надлез в Турция

автор:Дума

visibility 118

Мей оцеля при вота на недоверие

автор:Дума

visibility 91

Ден на траур след стрелбата в Страсбург

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 242

Избор в Германия отекна в Турция

автор:Зорница Илиева

visibility 189

/ брой: 242

Георги Гьоков: И догодина бедните няма да живеят по-добре

автор:Аида Паникян

visibility 284

/ брой: 242

Агресията в училище - все по-голяма и по-честа

visibility 181

/ брой: 242

Светият синод: Нацистите са ангели небесни

автор:Христо Георгиев

visibility 601

/ брой: 242

Архиви под кофа с вода

visibility 148

/ брой: 242