22 Март 2019петък11:39 ч.

Дрън-дрън, Радев!

/ брой: 202

автор:Ина Михайлова

visibility 2456

Ако не знаете, да сте наясно оттук насетне - синдикатите не бива да се интересуват от управленските решения. И да не минават границата, защото влизат в процес, който не познават. А, и да не пищят, защото... Абе, няма да стане. С този нагло заплашителен тон министърът на вътрешните работи Валентин Радев благоволи да посече протестиращите пожарникари. И простичко да им обясни, че трябва даже да са благодарни на евентуално 5-процентно увеличение на заплатите, защото и без това са много. Трябвали съкращения, откъдето да произлезел ресурс за по-високи заплати. Дрън-дрън, ярина!
След Румяна Бъчварова, която забърка каши в системата на МВР, имало още какво да види тоз разклатен стълб на държавността. Известен като човек, който пипа с кадифени ръкавици, Валентин Радев явно има за задача да довзриви остатъците от системата. Пожарникарите май първи ще операт пешкира. "Политическите" решения, взети на ангро, без цялостен анализ, ще довлекат нови бели. Здравната реформа остави много населени места без линейки и доктори. След секирата "Радев", която той витиевато обясни със становище на професионалното МВР-ръководство, рискуваме цели райони и курорти да останат без пожарни и пожарникари. Това, ако е професионализъм - здраве му кажи! Кое професионално ръководство говори за "здравословен некомплект" и разчита не на обучени огнеборци, а на доброволни отряди? Дори и Първият пожарникар на републиката да хване шланга, резултатът ще е трагичен. Доброволните отряди ще са отбиване на номера, имитация и самозалъгване. А огнеборците - да се спасяват с кофите с дефламол, както Бойко Борисов преди време. И да не пищят, щото...
Гледайте Антон Тодоров и Валери Симеонов и мислете за Валентин Радев. На властта не й пука кой ще гаси пожарите. Важното е нейната черга да не гори. С МВР шега не бива. И на Радев ще му подпалят килимчето.

"Топлофикация София" пак трупа дългове

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 56

"Булгаргаз" ще купува газ извън Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 56

Съдбата на пакета "Макрон" остава неясна

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 56

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 62

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 173

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 56

ЕНП замрази членството на ФИДЕС

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 570

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 207

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 238

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 140

/ брой: 56