17 Декември 2018понеделник10:41 ч.

Жалко, Ицо!

/ брой: 199

автор:Ростислава Иванова

visibility 806

Нито почетната академична титла доктор хонорис кауза, нито дипломатическата - почетен консул в Кралство Испания, нито натрупаните годинки, нито житейският опит успяха да опитомят буйния и необуздан нрав на Христо Стоичков. Много обичан и същевременно мразен, възвисяван и охулван - това бе Ицо за своите български фенове, а вече вероятно и за испанските.
И всичко това заради голямата му уста, бълваща цветисти попържни за щяло и нещяло и превърнала се в негова запазена марка. Ако обаче на терена попържните вървяха, макар и да му костваха по някой жълт картон, то на терена на политиката тези работи хич не вървят.
Ицо ще получи червен дипломатически картон. Вчера по искане на Мадрид външното министерство стартира процедура по освобождаването на Стоичков като почетен консул в Кралство Испания - титла престижна, макар и формална.
За добро или зло, Камата остана верен на себе си, макар този път да пресоли супата. Той не остана безучастен пред испанското насилие срещу гражданите на Каталуния в деня на референдума за независимост от Испания. Едва ли някой се изненада, че Ицо скочи срещу Мадрид заради окървавения каталунски вот.
Всички знаем за неговата вечна и взаимна любов към "Барцилона". Най-големите успехи и най-хубавите години на Камата са свързани именно с "Барса". Като част от каталунския тим той стана единственият български футболист, спечелил "Златна топка", при това два пъти.
Разбираме, футболистът Камата бе разгневен, човекът Ицо бе възмутен, но дипломатът Стоичков прекрачи всички граници с обвинението си срещу испанска вицепремиерка и целия й род, барабар с малолетния й син, че са последователи на Франко. Камата спретна шоуто си по една мексиканска телевизия, за която работи като коментатор, занемарявайки от години консулските си дела в Барселона.
Че от Стоичков дипломат не става, то си беше ясно отначало. Ама какво е виновен Ицо, че разни родни политици му се слагат и го превръщат в чучело.
 

30 см натрупа във Видин, глобиха 30 ТИР-а на магистралата

автор:Дума

visibility 0

Купуваме електронни винетки от днес

автор:Дума

visibility 6

Асфалт върху сняг полагат в Тетевенско

автор:Дума

visibility 20

Президентът даде Бюджет-2019 на КС

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 244

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 244

3.5 млрд. лв. е печалбата от контрабанда на цигари

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 244

Над 61% достигнаха загубите на вода

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 244

Нови столевки с по-добра защита пуска БНБ

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 244

Европа кипи от протести

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 244

Набор от правила прие форумът за климата в Катовице

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 244

В Страсбург почетоха жертвите на атентата

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 244

Украйна създаде новата църква

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 244

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 101

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 154

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 244