21 Ноември 2018сряда21:09 ч.

По боливудски

/ брой: 195

автор:Мая Йовановска

visibility 700

Медийният образ на родната министърка на туризма Николина Ангелкова не просто започна да се пропуква, а е на път напълно да се разпадне. Ама така е, след като персоната за втори път кара министерстване по боливудски сценарий.
Години наред туристическият бизнес напираше да има свое министерство и министър. И го получи, блазе му, в лицето на Ангелкова. То бяха снимки с актьори, то бе раздаване на боб и таратор пред Лувъра (как не й хрумна казан с шкембе-чорба да тури пред Колизеума), то беше даруване на чужди туристи с картички за куп пари, то бяха нови туристически лога и селфита до спукване. И ръстове, ръстове. Които впрочем не са заслуга на министерството. Докато в туризма продължава да ври и кипи от неразрешени проблеми.
Преди ден една от най-големите браншови организации в туризма - Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА), излезе с официално съобщение, че сваля доверието си от министърката. Малко по-късно се изказаха и отделни нейни членове, че не всички били съгласни, но позицията, в която се иска оставката на Ангелкова и тя е обвинена в некомпетентност, продължава да стои на сайта й. Но понеже у нас всичко е поне по две - другата организация - Българската асоциация на туристическите агенции, обяви, че не ще нейната оставка. Така де, като има удар, трябва и контраудар, че да се ошашават зрителите и да не могат да разберат кой крив, кой прав.
Интересен факт е, че именно от АБТТА дойде заместничката на Ангелкова Ирена Георгиева. А обвиненията на асоциацията са скандални. От липса на професионални компетенции и административен капацитет за справяне със задълбочаващите се проблеми на българския туризъм до манипулиране на данните за туризма.
В такава ситуация декларации в подкрепа дори и от Господ не вършат работа. И Ангелкова е длъжна да отговори на тези обвинения. Но тя мълчи. По боливудски.

 

"Обединени патриоти" се разпаднаха

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 227

Бизнесът изригна срещу протестите

автор:Ростислава Иванова

visibility 16

/ брой: 227

63% смятат, че медиите са зависими

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 227

Правителствена болница става детска

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 227

БЕХ ще спасява ТЕЦ "Марица изток 2"

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 227

Бум на фалшиви сайтове около Черния петък и празниците

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 227

Агросекторът бележи ръст от 8,9%

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 227

Ремонтите на подвижен състав в БДЖ трябва да приключат догодина

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 227

Конгресът и Тръмп в сблъсък за убийството на Хашоги

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 227

Меркел пред Бундестага: Да подкрепим пакта на ООН за миграцията

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 227

Южнокореец оглави Интерпол

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 227

Кратки новини

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 227

Партии или диктатура

visibility 15

/ брой: 227