26 Март 2019вторник21:38 ч.

По боливудски

/ брой: 195

автор:Мая Йовановска

visibility 783

Медийният образ на родната министърка на туризма Николина Ангелкова не просто започна да се пропуква, а е на път напълно да се разпадне. Ама така е, след като персоната за втори път кара министерстване по боливудски сценарий.
Години наред туристическият бизнес напираше да има свое министерство и министър. И го получи, блазе му, в лицето на Ангелкова. То бяха снимки с актьори, то бе раздаване на боб и таратор пред Лувъра (как не й хрумна казан с шкембе-чорба да тури пред Колизеума), то беше даруване на чужди туристи с картички за куп пари, то бяха нови туристически лога и селфита до спукване. И ръстове, ръстове. Които впрочем не са заслуга на министерството. Докато в туризма продължава да ври и кипи от неразрешени проблеми.
Преди ден една от най-големите браншови организации в туризма - Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА), излезе с официално съобщение, че сваля доверието си от министърката. Малко по-късно се изказаха и отделни нейни членове, че не всички били съгласни, но позицията, в която се иска оставката на Ангелкова и тя е обвинена в некомпетентност, продължава да стои на сайта й. Но понеже у нас всичко е поне по две - другата организация - Българската асоциация на туристическите агенции, обяви, че не ще нейната оставка. Така де, като има удар, трябва и контраудар, че да се ошашават зрителите и да не могат да разберат кой крив, кой прав.
Интересен факт е, че именно от АБТТА дойде заместничката на Ангелкова Ирена Георгиева. А обвиненията на асоциацията са скандални. От липса на професионални компетенции и административен капацитет за справяне със задълбочаващите се проблеми на българския туризъм до манипулиране на данните за туризма.
В такава ситуация декларации в подкрепа дори и от Господ не вършат работа. И Ангелкова е длъжна да отговори на тези обвинения. Но тя мълчи. По боливудски.

 

Парламентът поема контрола над "Брекзит"

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 59

Америка прие закон срещу руския газ в ЕС

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 59

Заплашиха кметства в германски градове

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 59

Румънците забогатяват

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 59