18 Март 2019понеделник16:35 ч.

Модел до модела

/ брой: 193

автор:Ина Михайлова

visibility 3014

ГЕРБ отново заложи на политиката на острите завои. До онзи ден партостроителят Цветан Цветанов твърдеше, че авторът на бестселъра "Шайка" Антон Тодоров е "изключителна личност с перфектна аналитичност и пунктуалност". Днес идеалният кандидат за шеф на комисията по досиетата е минало. С рязък завой ГЕРБ не само забравиха, че искат да го шунтират от парламента и от своите, но и го покриха на дълбоко. За да се спасят и те от зловонието, което щеше да излезе  от неговите уста след време.
Днес ГЕРБ имат друга тема в дневния ред. Масово и "спонтанно" партийците по места, пътеводени от Цветанов, си искат Делян Добрев. А изигралият отново ролята на бушон на Падишаха потушава скандали в Хасково. Пак имаме гейт. Затова обсъждаме Хасково. Забравихме, че до вчера дъвкахме Добрич. И пак аварийно, с вираж лицата на ГЕРБ преструктурираха партийните книжки в добруджанския град. Утре ще забравим Добрев и Хасково. Ще последва нов гейт, щото гейтовете са генетично заложени в клиентелистката същност на партията на Борисов. Ще хабим енергия и мастило, за да обясняваме кой кум, кой сват, кой на булката брат. И така ще я караме до края на мандата Му или до онзи момент, в който Му писне и хвърли познато оставка.
Вторачваме се в отделни симптоми и гнойници, а се правим, че не забелязваме, че всичко загнива. Пукат се цирей след цирей, а истината ни убягва. Отказваме да я признаем. Цялото общество се забавлява с Хасково и с истериите по ангела Добрев, а не мисли, че сме много, много, много по-зле, отколкото се вижда на повърхността.
Болестта ще ни разложи, а се питаме губи ли Борисов контрол върху партията си или не. Той ли ще надделее или Цветанов отново ще се окаже дърпачът на юзди, който печели изборите и реди модел до модела. Почти няма значение. Симптоматиката е очевадна. ГЕРБ загниват отдолу нагоре и отгоре надолу. Повсеместната некомпетентност, шуробаджанащина и алчност ги убиват малко по малко. Мислят си, че има лек за заболяването. Наричат го гръмко европредседателство и се опитват да обяснят и на себе си, че тази мантра ще ги спаси. Няма да им помогне нито оставката, нито оставането на Делян Добрев. В единия случай грабенето ще става с малко внимание, а в другия - с повече. Но и в двата случая - повсеместно и нагло, с отделяне на порцион за когото трябва.
В момента клановете в ГЕРБ си мерят... Държавата си отива, хората напускат територията, армия не остана, те си мерят... Алчни глупаци! Сега пак ще се снишат и ще плюят. По когото сварят - президент, БСП, президент... Само че и "стратегът" Цветанов вече е наясно, че трябва да изчака до по-добри дни. Поне народът да позабрави за Хасково, както вече почти не си спомня за Добрич. А на нас ни сервират менюта, че това били опорни точки на комунистите. Онези, които не са се клиентирали в ГЕРБ.
Антон Тодоров "издуха супата". Остава да видим дали Борисов ще устиска за Добрев или Цветанов ще надделее. А, между другото КРИБ, дето мълчат като... си отвориха устата, че светец бил Делян, "съмишленик" техен, трябвало да остане. Значи и на тях моделът на правене на бизнес в България им харесва, даже много. Затуй окат за Добрев, а мълчат за "Дунарит" например. Щото им е ясно под капата какво може да им се случи.
Гледайте Хасково, спомняйте си за Добрич и мислете за Ботевград и Плевен. Модел до модела, мила моя майно льо!

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 117

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 5

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 111

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 100

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 368

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 235

/ брой: 52