21 Ноември 2018сряда00:49 ч.

Модел до модела

/ брой: 193

автор:Ина Михайлова

visibility 2935

ГЕРБ отново заложи на политиката на острите завои. До онзи ден партостроителят Цветан Цветанов твърдеше, че авторът на бестселъра "Шайка" Антон Тодоров е "изключителна личност с перфектна аналитичност и пунктуалност". Днес идеалният кандидат за шеф на комисията по досиетата е минало. С рязък завой ГЕРБ не само забравиха, че искат да го шунтират от парламента и от своите, но и го покриха на дълбоко. За да се спасят и те от зловонието, което щеше да излезе  от неговите уста след време.
Днес ГЕРБ имат друга тема в дневния ред. Масово и "спонтанно" партийците по места, пътеводени от Цветанов, си искат Делян Добрев. А изигралият отново ролята на бушон на Падишаха потушава скандали в Хасково. Пак имаме гейт. Затова обсъждаме Хасково. Забравихме, че до вчера дъвкахме Добрич. И пак аварийно, с вираж лицата на ГЕРБ преструктурираха партийните книжки в добруджанския град. Утре ще забравим Добрев и Хасково. Ще последва нов гейт, щото гейтовете са генетично заложени в клиентелистката същност на партията на Борисов. Ще хабим енергия и мастило, за да обясняваме кой кум, кой сват, кой на булката брат. И така ще я караме до края на мандата Му или до онзи момент, в който Му писне и хвърли познато оставка.
Вторачваме се в отделни симптоми и гнойници, а се правим, че не забелязваме, че всичко загнива. Пукат се цирей след цирей, а истината ни убягва. Отказваме да я признаем. Цялото общество се забавлява с Хасково и с истериите по ангела Добрев, а не мисли, че сме много, много, много по-зле, отколкото се вижда на повърхността.
Болестта ще ни разложи, а се питаме губи ли Борисов контрол върху партията си или не. Той ли ще надделее или Цветанов отново ще се окаже дърпачът на юзди, който печели изборите и реди модел до модела. Почти няма значение. Симптоматиката е очевадна. ГЕРБ загниват отдолу нагоре и отгоре надолу. Повсеместната некомпетентност, шуробаджанащина и алчност ги убиват малко по малко. Мислят си, че има лек за заболяването. Наричат го гръмко европредседателство и се опитват да обяснят и на себе си, че тази мантра ще ги спаси. Няма да им помогне нито оставката, нито оставането на Делян Добрев. В единия случай грабенето ще става с малко внимание, а в другия - с повече. Но и в двата случая - повсеместно и нагло, с отделяне на порцион за когото трябва.
В момента клановете в ГЕРБ си мерят... Държавата си отива, хората напускат територията, армия не остана, те си мерят... Алчни глупаци! Сега пак ще се снишат и ще плюят. По когото сварят - президент, БСП, президент... Само че и "стратегът" Цветанов вече е наясно, че трябва да изчака до по-добри дни. Поне народът да позабрави за Хасково, както вече почти не си спомня за Добрич. А на нас ни сервират менюта, че това били опорни точки на комунистите. Онези, които не са се клиентирали в ГЕРБ.
Антон Тодоров "издуха супата". Остава да видим дали Борисов ще устиска за Добрев или Цветанов ще надделее. А, между другото КРИБ, дето мълчат като... си отвориха устата, че светец бил Делян, "съмишленик" техен, трябвало да остане. Значи и на тях моделът на правене на бизнес в България им харесва, даже много. Затуй окат за Добрев, а мълчат за "Дунарит" например. Щото им е ясно под капата какво може да им се случи.
Гледайте Хасково, спомняйте си за Добрич и мислете за Ботевград и Плевен. Модел до модела, мила моя майно льо!

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226