19 Декември 2018сряда00:21 ч.

На фокус

Честита баня, европейци!

/ брой: 193

автор:Лозан Такев

visibility 490

Хвалим се, че десет години сме в Европейския съюз... А онези, чиито предци казваха някога за нас "Тия, дето си казват "Честита баня?", те ли са ни обявили война?", искат да излязат от него.
Дали "Брекзит" не е още едно доказателство, че българите са били "грешен народ", както е  изричал за нас Чърчил, и трябва да им се "даде строг урок"!?
Но ние май ще си останем в този съюз дори един ден той да се разпадне, както стана и със СИВ! А сивата икономика продължава да ни владее. Защото сме пълнокръвни европейци.
В Европа сме почти 140 години след Освобождението си и откъсването ни от Османската империя благодарение и на Русия, която днес вече не е опора, а заплаха.
Да им имаш акъла на политиците, и особено на управляващите, на патриотите, на онези от ГЕРБ, на седесарите, които народът ги изхвърли от властта и парламента, но те още продължават непрекъснато да ни учат чрез медиите. Какво търсят в телевизиите Атанас Атанасов, Методи Андреев, Божидар Лукарски, Радан Кънев и останалите от компанията? Докога телевизионерите ще разчитат на тях и ще ги канят за щяло и нещяло да коментират и да промиват мозъците ни?
Но сега по темата. Защо сме пълнокръвни европейци ли? Храните - вредни и невредни, са европейски. Дори фипронилът в яйцата дойде от Европа. По пазарите - плодове и зеленчуци от Европа. И не само. Чърчил искал да сравни София със земята и тук да се отглеждат единствено картофи. И Борисов има паметен бисер по отношение на картофите. А сега картофи внасяме от Полша. Откъде ли не внасяме още храни и всякакви продукти, защото сме вече европейци и сами не ги отглеждаме.
Дори паметниците на царете са предимно в Скопие. И не се питаме кой е бил цар на България, когато Самуил е бил цар на Македония. Само Божидар Димитров мечтае за деня, когато там ще сложим българското знаме и всичко ще си дойде на мястото. Но ние сме европейци. И ще поставим там европейския флаг по-скоро, отколкото българското знаме.
Вижте футболните терени. Чуйте фамилиите на играчите. Не са ли малцинство вече българските фамилии!
Европейци сме, джанъм...
Повечето банки са чужди. А търговските вериги чии са? Чии са телевизиите? Чистихме заедно България на 16 септември, водещ беше Флориан Скала, а на него му беше нужен преводач, за да чуем какво казва изпълнителният директор на една "българска" телевизия...
На кого плащаме произведеното у нас българско електричество? Къде отиват печалбите? В Чехия, в Германия, в Австрия... Чия е "Софийска вода"? Всичко е европейско вече. И връщане назад няма. Така че "Честита баня, българи европейци!"
А някакъв европейски лидер се хвали, че ни давали средства за нашето европейско благополучие, за пътища, но тези пари си ги предплащаме на постоянни вноски в европейските централи, господа.
Честита баня!


Тъжна и бедна България


 

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246