24 Април 2019сряда08:07 ч.

Де го чукаш...

/ брой: 190

автор:Ева Костова

visibility 879

От КНСБ правилно отбелязаха вчера, че голямата тема сега на правителство, бизнес и синдикати е да обсъдят мерки за бъдещето на работната сила у нас, задържането й и връщането на българите от чужбина. Кабинетът одма обяви и първата "мярка". На принципа де го чукаш - де се пука. Та, мярката гласи: ограничава се административната тежест за работодателите при наемане на работна ръка от държави извън ЕС. Така правителството пак погали, като папите Бойко Борисов, по главата бизнеса, а нашите работещи кучета ги яли. И още утре, бъдете сигурни, управляващите от ГЕРБ ще се тупат в гърдите как по тяхно време България е станала  по-конкурентоспособна. А някъде по терминалите на летището ще помаха поредната група "изгнаници клети".
Междувременно работодателите пак насочиха джепането към т.нар. клас на работещите. Застанаха на барикадата не да бранят, а да нападат. Със снежнобели ризи и развят перчем (е, който го има и не е гелосан!). А нали уж премиерът удари по масата и се зарече, че класът няма да се пипа. Вицепремиерът му пък се отрече от идеята и посипа главата си с пепел даже. После и двамата се изнизаха като мокра връв. Синдикатите, които са от другата страна на барикадата с белоризците, продължават с опитите да запазят това право на по-дълго работилите и натрупали стаж хора заради лоялността към фирмата и приемствеността в дадената област.   
Антагонизъм между поколенията винаги ще има, но да бръкнеш в джоба на едни, за да дадеш на друг, намирисва на ограбване. А колко по-просто може да стане, ако на по-старите работници оставиш допълнителните пари, а на по-младите дадеш повече, за да ги стимулираш в работата. Старите, в името на общия климат, могат и да са полезни за новопостъпилите със своя опит и професионализъм. Нали все още си говорят на български...

Липсва важен препарат за хиляди пациентите с рак

автор:Дума

visibility 0

4 месеца бавят тунела край Ловеч

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 79

Борисов обеща 20% скок на БВП с построяването на "Хемус"

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 79

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 79

Джордж Фридман: НАТО е анахронизъм

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Ким пристига във Владивосток

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 79

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 210

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 104

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ