18 Ноември 2018неделя00:33 ч.

Шут в лицето

/ брой: 189

автор:Ина Михайлова

visibility 3642

Официално сме държава на наританите. И цената на един ритник е само 4500 лв. На толкова български съд осъди шведа, ритнал в главата камериерка. Боже! Толкова много ли? Можеха да го черпят с кафе и да го пуснат по живо по здраво. Нали иначе ще прогоним шведите? А те, те са по-важни от туземците. Те, с техния стандарт, за който 5000 лв. са прашинка върху калника на волвото. А туземците - те са за ритане и плюене.
Безобразие!
Ако бяхме държава, ако имахме съдебна система, ако съдийката по делото беше лично пострадала от подобен инцидент, ако не бяхме безгръбначни... Ама не сме!
Български съд даде 18 години затвор за шамар на акушерка (което също е непростимо), а за ритача Ралф - административно наказание. Що бе? Къде е справедливостта и възмездието? Къде е адекватността на присъдите за приблизително еднакви по характер изстъпления, унижаващи човека?
Ритачът Ралф ни отпра такъв шут в лицето, който утре ще позволи на Джон или Стив да плюят, шамарят и псуват всяка камериерка в Слънчев бряг. Някой Питър ще изнасили българка на Златните, а съдът като едното нищо ще го изкара жертва на сексуален тормоз. Подпийнал янки ще влезе с ритник в дома на самотна старица, а съдът ще постанови, че е объркал къщата с бар в Тексас.
Спомняте ли си как завърши историята с онзи наш сънародник, който изрита жена в гърба в берлинското метро? С присъда. Затвор. Близо 3 години, въпреки че пред съда извършителят пледираше, че е малоумен. Каза, че бил пиян и дрогиран. И шведът Ралф твърдеше, че е пиян и дрогиран, че нищо не помни. Предлагаше да поеме лечението на жената. Дали го направи? Има ли значение... И ревеше, ама не съжаляваше за стореното.
Ритачът Ралф ще се отърве. За нас отърване няма. Защото сме територия с население. Виж, германците са държава с народ. В Берлин Ралф ще е като шведска горчивка - мек и благ. Ако не е, държавата, системата ще го вразуми. У нас ще потрива ръце и ще рита. И откъде му идва меракът? Нали в Швеция пляскането и други физически наказания за децата например са забранени със закон? Добре дошли в Абсурдистан.

Зимата нахлува от утре

автор:Дума

visibility 0

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 21

Майките сложиха сиви шалове, свалиха черните знамена

автор:Дума

visibility 26

Сидеров пак в атака: Иска оставката и на Каракачанов

автор:Дума

visibility 44

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 206

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 235

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 631

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1304

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 257

/ брой: 223