24 Март 2019неделя18:37 ч.

Шут в лицето

/ брой: 189

автор:Ина Михайлова

visibility 3851

Официално сме държава на наританите. И цената на един ритник е само 4500 лв. На толкова български съд осъди шведа, ритнал в главата камериерка. Боже! Толкова много ли? Можеха да го черпят с кафе и да го пуснат по живо по здраво. Нали иначе ще прогоним шведите? А те, те са по-важни от туземците. Те, с техния стандарт, за който 5000 лв. са прашинка върху калника на волвото. А туземците - те са за ритане и плюене.
Безобразие!
Ако бяхме държава, ако имахме съдебна система, ако съдийката по делото беше лично пострадала от подобен инцидент, ако не бяхме безгръбначни... Ама не сме!
Български съд даде 18 години затвор за шамар на акушерка (което също е непростимо), а за ритача Ралф - административно наказание. Що бе? Къде е справедливостта и възмездието? Къде е адекватността на присъдите за приблизително еднакви по характер изстъпления, унижаващи човека?
Ритачът Ралф ни отпра такъв шут в лицето, който утре ще позволи на Джон или Стив да плюят, шамарят и псуват всяка камериерка в Слънчев бряг. Някой Питър ще изнасили българка на Златните, а съдът като едното нищо ще го изкара жертва на сексуален тормоз. Подпийнал янки ще влезе с ритник в дома на самотна старица, а съдът ще постанови, че е объркал къщата с бар в Тексас.
Спомняте ли си как завърши историята с онзи наш сънародник, който изрита жена в гърба в берлинското метро? С присъда. Затвор. Близо 3 години, въпреки че пред съда извършителят пледираше, че е малоумен. Каза, че бил пиян и дрогиран. И шведът Ралф твърдеше, че е пиян и дрогиран, че нищо не помни. Предлагаше да поеме лечението на жената. Дали го направи? Има ли значение... И ревеше, ама не съжаляваше за стореното.
Ритачът Ралф ще се отърве. За нас отърване няма. Защото сме територия с население. Виж, германците са държава с народ. В Берлин Ралф ще е като шведска горчивка - мек и благ. Ако не е, държавата, системата ще го вразуми. У нас ще потрива ръце и ще рита. И откъде му идва меракът? Нали в Швеция пляскането и други физически наказания за децата например са забранени със закон? Добре дошли в Абсурдистан.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1474

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 434

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 470

/ брой: 56