21 Ноември 2018сряда04:48 ч.

Акцент

Престъпно нека остане навеки...

/ брой: 189

автор:Лозан Такев

visibility 368

Фалшива или не, новината отново тръгна. Наглите се завръщат. Отвличане, откуп, една след друга криминални новини. И декларации от управляващите за успешна сесия на парламента.
Цветан Цветанов е деликатен. Чака ни европредседателство. Минали са десет години от приемането ни в ЕС. Не бивало да охулваме управлението на "Борисов 3". Защото, казал е и преди, че може да има и "Борисов 4". Като нищо. Защото няма такава държава.
Всичко обаче ни е наред. Налице е стабилност. За ало измамниците няма отпуск. А минималните пенсии у нас са стабилно ниски.
Тези дни се сетих за Пеньо Пенев. Младите днес не знаят дори, че имаше такъв поет... "Не мечтая безсмъртие/ и пътища леки, а ватенка топла за зимния ден./ Безсмъртно нека остане навеки/ построеното тука от мен!" За днешните "нагли", завърнали се повсеместно в държавата (в остатъците от нея), стихът би звучал и така: "Престъпно нека остане навеки/ построеното тука от мен..."
Новите наглеци отвлякоха доста от нас - доверието, справедливостта, мечтите, надеждата, националното ни самочувствие. Убиха вярата, че наистина един ден и на нашата улица ще мине променената България, а престъпността ще остане само в спомените ни за прехода.
Наглите пак са тук. И пак внимаваме в думите им, в обещанията им, в изявленията им сутрин и вечер от телевизионните екрани. Защото, както предупреди и Цветанов, не виждаме успехите, не виждаме как правителството иска да превърне културата в стратегически ресурс, подминаваме кохезионните успехи, не виждаме работещата алтернатива, която ни предлага ПП ГЕРБ. Той нямало да се умори да повтаря тези истини, защото това е верният, европейският път на България.
Млъквам в очакване. Наглите у нас не си поплюват.

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226