19 Март 2019вторник17:58 ч.

Барабар Петко...

/ брой: 183

автор:Мая Йовановска

visibility 889

Странни птици са родните управляващи от ГЕРБ. Поведението им е все след дъжд качулка. Или след разпореждане я от "началниците" от Брюксел, я колкото да покажат мускули, кретайки след мъжете, я колкото да не се кажe, че са съвсем без позиция. Резултати от подобно поведение по презумпция няма.
Преди повече от 2 години, когато начело на държавата пак бе правителство на Бойко Борисов, същият този премиер не се постара както трябва и което му е работа да защити реално интересите на българските производители, които пострадаха от руските санкции. Пред еврокомисаря по земеделието Фил Хоган, който ни дойде на крака, Борисов само смотолеви, че се "надяваме на помощ и разбиране от ЕК заради загубите, които търпим по отношение на млечните ни продукти, плодовете и зеленчуците". Не си направи труда да даде ни точни разчети за загубите, нито пък внесе конкретно искане за подпомагане на българските производители. И те получиха трохи, отронили се от трапезата на големите.
Две години по-късно новото правителство, замесено със същата мая, разиграва същия водевил. След скандала в Европа, който подеха в началото на 2017-а някои по-ербап бивши соц. държави за двойния стандарт при храните, и нашият земеделски министър Румен Порожанов се приши към техните искания. Даже обяви, че проверките за двойните стандарти били приоритет в работата му. От това обаче нищо не последва. Вчера омбудсманът Мая Манолова излезе с декларация до европейските институции, в която се иска да приемат законодателство срещу двойния стандарт при храните. Министърът тутакси каза, че след заявеното от председателя на ЕК Юнкер за равни права на всички потребители очаквал инициативата да прерасне в единен нормативен ангажимент на ЕК. Властта пак ще чака нещо от "началниците", без да участва поне с конкретно предложение.

 

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 53

ЕС иска яснота около Брекзит

автор:Дума

visibility 5

Съдят "Туитър" за дискриминация

автор:Дума

visibility 15

Ердоган сипе закани след терора в Нова Зеландия

автор:Дума

visibility 53

Мей иска отлагане на Брекзит в писмо до Доналд Туск

автор:Дума

visibility 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 408

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 248

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 483

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 280

/ брой: 53