18 Ноември 2018неделя13:12 ч.

Барабар Петко...

/ брой: 183

автор:Мая Йовановска

visibility 777

Странни птици са родните управляващи от ГЕРБ. Поведението им е все след дъжд качулка. Или след разпореждане я от "началниците" от Брюксел, я колкото да покажат мускули, кретайки след мъжете, я колкото да не се кажe, че са съвсем без позиция. Резултати от подобно поведение по презумпция няма.
Преди повече от 2 години, когато начело на държавата пак бе правителство на Бойко Борисов, същият този премиер не се постара както трябва и което му е работа да защити реално интересите на българските производители, които пострадаха от руските санкции. Пред еврокомисаря по земеделието Фил Хоган, който ни дойде на крака, Борисов само смотолеви, че се "надяваме на помощ и разбиране от ЕК заради загубите, които търпим по отношение на млечните ни продукти, плодовете и зеленчуците". Не си направи труда да даде ни точни разчети за загубите, нито пък внесе конкретно искане за подпомагане на българските производители. И те получиха трохи, отронили се от трапезата на големите.
Две години по-късно новото правителство, замесено със същата мая, разиграва същия водевил. След скандала в Европа, който подеха в началото на 2017-а някои по-ербап бивши соц. държави за двойния стандарт при храните, и нашият земеделски министър Румен Порожанов се приши към техните искания. Даже обяви, че проверките за двойните стандарти били приоритет в работата му. От това обаче нищо не последва. Вчера омбудсманът Мая Манолова излезе с декларация до европейските институции, в която се иска да приемат законодателство срещу двойния стандарт при храните. Министърът тутакси каза, че след заявеното от председателя на ЕК Юнкер за равни права на всички потребители очаквал инициативата да прерасне в единен нормативен ангажимент на ЕК. Властта пак ще чака нещо от "началниците", без да участва поне с конкретно предложение.

 

Протести блокират България и днес

автор:Дума

visibility 67

Зимата нахлува от днес

автор:Дума

visibility 220

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 145

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 223

1200 са в неизвестност в Калифорния

автор:Дума

visibility 30

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 245

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 341

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 712

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1418

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 281

/ брой: 223