26 Март 2019вторник23:22 ч.

Протест в "Напоителни системи"

Хората, които се борят денонощно с водната стихия, не са получавали пари от март

/ брой: 154

автор:Мая Йовановска

visibility 1100

Около 150 работници от дружество "Напоителни системи" излизат утре на митинг пред сградата на Министерството на земеделието и храните. Причината е натрупаното огромно социално напрежение заради забавените средно с около четири месеца заплати, липсата на нормални условия на труд, както и непокритите разходи по договори на дружеството за обекти от национално значение.
Засега работещите в системата на напояването и отводняването няма да предприемат ефективни стачни действия, но ако натрупаните задължения не бъдат издължени, хората са готови да спрат работа. Това обявиха вчера ръководителите на браншовите синдикати от КНСБ и "Подкрепа".
Неразплатените в дружеството заплати и социални осигуровки към 2 юли са за близо 3 млн. лв. Заради тежките условия на труд и бавените възнаграждения работниците в дружеството само за 1 година са намалели с около 600 човека. Заради усложнената в страната обстановка с повишеното ниво на Дунав в момента работниците се трудят над 12 часа на ден, а не са вземали пари от март, заяви председателят на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ Светла Василева. Средната заплата е под 400 лв.
В клоновете, където не се изплащат заплати от месеци наред, на хората непрекъснато се завеждат дела за ток, вода, парно и те са принудени на цялата немотия да плащат и съдебни такси, заяви Василева.
На митинга работниците от "Напоителни системи" ще поискат за пореден път съдействие от държавата, защото според тях е застрашено бъдещето на дружеството.

Предизборно разсрочват 45 милиона лева дългове

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 59

ГЕРБ превзе тотално Комисията за финансов надзор

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 59

Борчлии теглят нови кредити, за да покрият старите

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 59

АПИ обяви търг за строителен надзор за 134 км от "Хемус"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 59

Планета за еднократна употреба

visibility 54

/ брой: 59

Парламентът поема контрола над "Брекзит"

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 59

Америка прие закон срещу руския газ в ЕС

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Заплашиха кметства в германски градове

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 59