23 Март 2019събота07:40 ч.

Има ли омерта?

/ брой: 181

автор:Ина Михайлова

visibility 4018

Знаете приказката, дето вълкът поканил овцата в бърлогата си, за да й засвидетелства огромната си загриженост за съдбата й. Какво повече да кажем като коментар на поредната стъпка от разкрития по случая с отвлечения и освободен срещу солиден подкуп Адриан. Бащата на момчето Тони Златков направи каквото можа. По-добре повече да не го питат. Може да каже някоя дума накриво, за която не е получил указания от щаба в Банкя. Да очакваме ли разкрития от съответните служби? Не и такива, каквито би било логично да има. Най-много да ни увъртят в и без това засуканата ситуация, помрачила пиарското събитие на Борисов - срещата с Макрон. Дали новите "Нагли" не Го изненадаха? Или искаха да Му покажат, че и те са в играта?
Къде се е чуло и видяло лично министър-председател да кани жертвите на отвличане в дома си и да сформира щаб? Защо пък не? Главният прокурор Му ходи на крака, та полицията ли няма да се съвещава в хола Му. И кои са тези висши полицаи, които уплашеният Златков явно няма да назове поименно? А, и друг щаб имало. Пък Златков сам свършил всичко - писал есемеси, събрал парите, хвърлил ги от моста и пр. А от МВР дори не го проследили, щото ги бил помолил. Хуморески.
Ако допуснем, че въпросните щабове, воглаве с премиера, са решили да се плати откупът като част от операцията, проблемът става още по-сериозен. Подобно поведение прецедент ли е или такава ще е практиката и за следващи отвличания? Плащането на откупа легитимирано ли е от министър-председателя, в чийто дом е главният щаб? За в бъдеще пак той ли ще разписва предаването на сумите?
Още един акцент от интервюто на бащата Тони Златков. Той нямал охрана. Досега. Защо му е в бъдеще? За да гарантира, че питото е платено? Или че омертата няма да бъде развалена? Който проговори - умира, нали? А има ли омерта, има мафия. Официално ли ни казаха, че ни управлява мафия?
Версии много. А МВР официално мълчи. Къде е главният секретар Младен Маринов да разнищи топ полицейската операция? И да приеме официално благодарностите. На всички.

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 14

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 913

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 305

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 337

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 176

/ брой: 56