24 Март 2019неделя19:16 ч.

Преходът се оглежда в поредицата романи "Платина"

Първата част от нея ИК "Персей" представя на Пролетния базар на книгата в НДК

/ брой: 117

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 778

Сред акцентите в предложените на Пролетния базар на книгата в НДК заглавия от ИК "Персей" е първият роман от серията "Платина". Зад този проект, съизмерим с романите и тв сериала "Бригада", стои един от най-четените руски писатели през последните 15 години - кралят на руския екшънтрилър Александър Бушков. Той е популярен и в България, най-вече с романа си "Лов на пираня".
"Платина" е новата романна серия на писателя. Но за разлика от "Пираня", където главният герой е ветеран от военноморските спецчасти, тук главният герой е млад офицер плейбой. Той попада в среда, която го променя и го поставя пред изпитания, от които зависи животът му и този на околните.

На екрана

"Платина" бе екранизирана за руския канал НТВ и първият сезон от 16 епизода счупи рекордите по гледаемост в Русия. Високият рейтинг доведе до заснемането на втори сезон. Главната роля (на Алексей Карташ) изпълнява красавецът Иля Оболонков. В ролята на Пьотър Гриневски е нашумелият Сергей Маховиков, играл и в друг хитов руски сериал ("Слепият"). Една от водещите телевизии у нас проучва условията за купуване правата за излъчване на сериала в България. Но както се полага, първо ще прочетем романите на Александър Бушков.
Първият роман от серията - "Законът на тайгата", влезе в класациите за бестселъри на Русия и бе последван от "Ашхабадският крадец" и "Бандитското сборище", научи ДУМА от издателя Пламен Тотев, ИК "Персей".

Сюжетът на "Законът на тайгата"

Като наказание за безгрижното си поведение на плейбой старши лейтенант Алексей Карташ е преместен от Москва в Сибирската тайга, за да служи като надзирател в отдалечен затворнически лагер. Когато смъртността сред местните хора нараства, а из селището се понасят слухове за прокълната местност, където е разположен секретен обект, никой не рискува да си пъха носа в тези тъмни дела. Единствен Карташ се решава да повдигне завесата на тайните около пагубната местност. Намира съмишленици в лицата на агент от Федералната служба за сигурност, един избягал затворник и дъщерята на шефа на затворническия лагер. Четиримата се оказват в смъртоносна опасност, но са решени да стигнат до истината...

 

Няма българи на авариралия край Норвегия кораб

автор:Дума

visibility 0

11 министри ще поискат оставката на Тереза Мей

автор:Дума

visibility 193

Протестиращите в Сърбия с искания за оставки

автор:Дума

visibility 235

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1485

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 438

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 472

/ брой: 56