19 Март 2019вторник18:02 ч.

Прах

/ брой: 152

автор:Мая Йовановска

visibility 1143

Вундеркиндът от УНСС Емил Караниколов, завършил право на 21 години, който в момента "го играе" министър на икономиката, миналата седмица представи икономическите приоритети в програмата на правителството. По традиция ГЕРБ обичат да слагат екзотични персони на това кресло (още помним странното министерстване на Божидар Лукарски), може би защото въпреки декларираното, реалното подобряване на икономиката на практика изглежда не им е приоритет. Освен в предизборните обещания. И макар че Караниколов се води от квотата на Обединените патриоти, няма съмнение, че той е изключително близък до партията на Борисов. От юрисконсулт в Столичната община и сътрудник в кабинета на зам.-кмета по сигурността Юлия Ненкова, през изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и така до министър на икономиката. "Наш" човек отвсякъде.
Сега министърът чрез промени в ресорен закон щял да прави в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ново звено, което да допринесе за последващ административен контрол върху всички концесионни договори. Целта била да се контролира дали администрацията правилно отчита всичко по концесиите. Понеже Караниколов идва точно от тази агенция, това изглежда като признание за слаба работа. Пък и нали като неин бивш шеф той даде на прокуратурата информация за сделки, отразявани от медиите като скандални?
През 2010 г. агенциите за приватизация и за следприватизационен контрол бяха обединени в една структура. Това означава, че тя би трябвало да има подобно звено. Именно това е работата на следприватизационния контрол, нали? Има нещо странно в тази управленска инициатива или е най-малкото поредният опит за хвърляне на прах в очите?
Колкото до другите приоритети - същите сме ги слушали при всяко ново правителство Борисово. Откакто ГЕРБ са на власт, все намаляват административната тежест за бизнеса... А пък статистиката за поредна година отчете, че само 5% от фирмите оцеляват над 5 години, а в половината от дружествата няма нито един нает служител.

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 53

ЕС иска яснота около Брекзит

автор:Дума

visibility 23

Съдят "Туитър" за дискриминация

автор:Дума

visibility 26

Ердоган сипе закани след терора в Нова Зеландия

автор:Дума

visibility 62

Мей иска отлагане на Брекзит в писмо до Доналд Туск

автор:Дума

visibility 58

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 412

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 253

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 491

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 283

/ брой: 53