21 Ноември 2018сряда21:10 ч.

Кого баламосват?

/ брой: 144

автор:Ева Костова

visibility 960

Няма дим без огън, е рекъл народът. Като слуша и гледа от дни какви ги плещят и как се заканват родни работодатели, се питаме какво наистина искат тези хора? Стигат само вчерашните совалки на високо равнище, за да се досетим, че пак ни кроят капата. За орязване на извоювани вече социални и трудови права. Защото откак ГЕРБ са на власт, правят само това. Всяка поправка в кодекса - в ущърб на работещите, в угода на босовете. Без да се свенят пред майки, деца, възрастни, инвалиди, ветерани - все хора, които ни на йота не заслужават хала си в една божем европейска държава, за която иначе ГЕРБ проглушава ушите ни колко проевропейски я води. Води - дренки! Напротив, вкарва я още повече в блатото. Хората просто им пречат на властващите. Иначе как да си обясним това всекидневно ограбване - най-ниските заплати в ЕС, най-ниското почасово заплащане, най-ниския процент осигуровки от страна на работодателя. И пак пищят.
Управляващите ката ден противопоставят българи на българи, вземат от чинията на едните, за да понапълнят донякъде паничката на другия... На принципа: искаш, ама няма. Искаш заплата, ама няма. Защо, като босът има печалба? Искаш по-висока пенсия - няма. Защо? Щото работещите бягат, няма кой да внася за пенсии. Не искат хората да блъскат, без да им се плаща вече изработеното. Искат адекватна пенсия, защото   вече са си платили за 40 години. Но за управляващите от ГЕРБ това са "капризи". Не разбират простосмъртните колко по-важни задачи има властта! И колко важни разговори води тя, все в името на нашето добруване.
Кого ли баламосват? Ето, и сега пак полягват пред едни "едри" бизнесмени, дето не е трудно да се сетиш с какво ги държат за пеша. И дълго обсъжданият проблем с добавката за прослужено време, след като се разходи по правителствените върхове и даже при НЕГО, се харзулва за есента. Колко ли министри и колко ли пъти още ще се извъртат на 180 градуса. Щото дим без огън няма... 

 

"Обединени патриоти" се разпаднаха

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 227

Бизнесът изригна срещу протестите

автор:Ростислава Иванова

visibility 16

/ брой: 227

63% смятат, че медиите са зависими

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 227

Правителствена болница става детска

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 227

БЕХ ще спасява ТЕЦ "Марица изток 2"

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 227

Бум на фалшиви сайтове около Черния петък и празниците

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 227

Агросекторът бележи ръст от 8,9%

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 227

Ремонтите на подвижен състав в БДЖ трябва да приключат догодина

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 227

Конгресът и Тръмп в сблъсък за убийството на Хашоги

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 227

Меркел пред Бундестага: Да подкрепим пакта на ООН за миграцията

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 227

Южнокореец оглави Интерпол

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 227

Кратки новини

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 227

Партии или диктатура

visibility 15

/ брой: 227