22 Март 2019петък23:20 ч.

Кого баламосват?

/ брой: 144

автор:Ева Костова

visibility 1084

Няма дим без огън, е рекъл народът. Като слуша и гледа от дни какви ги плещят и как се заканват родни работодатели, се питаме какво наистина искат тези хора? Стигат само вчерашните совалки на високо равнище, за да се досетим, че пак ни кроят капата. За орязване на извоювани вече социални и трудови права. Защото откак ГЕРБ са на власт, правят само това. Всяка поправка в кодекса - в ущърб на работещите, в угода на босовете. Без да се свенят пред майки, деца, възрастни, инвалиди, ветерани - все хора, които ни на йота не заслужават хала си в една божем европейска държава, за която иначе ГЕРБ проглушава ушите ни колко проевропейски я води. Води - дренки! Напротив, вкарва я още повече в блатото. Хората просто им пречат на властващите. Иначе как да си обясним това всекидневно ограбване - най-ниските заплати в ЕС, най-ниското почасово заплащане, най-ниския процент осигуровки от страна на работодателя. И пак пищят.
Управляващите ката ден противопоставят българи на българи, вземат от чинията на едните, за да понапълнят донякъде паничката на другия... На принципа: искаш, ама няма. Искаш заплата, ама няма. Защо, като босът има печалба? Искаш по-висока пенсия - няма. Защо? Щото работещите бягат, няма кой да внася за пенсии. Не искат хората да блъскат, без да им се плаща вече изработеното. Искат адекватна пенсия, защото   вече са си платили за 40 години. Но за управляващите от ГЕРБ това са "капризи". Не разбират простосмъртните колко по-важни задачи има властта! И колко важни разговори води тя, все в името на нашето добруване.
Кого ли баламосват? Ето, и сега пак полягват пред едни "едри" бизнесмени, дето не е трудно да се сетиш с какво ги държат за пеша. И дълго обсъжданият проблем с добавката за прослужено време, след като се разходи по правителствените върхове и даже при НЕГО, се харзулва за есента. Колко ли министри и колко ли пъти още ще се извъртат на 180 градуса. Щото дим без огън няма... 

 

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 14

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 913

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 305

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 337

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 176

/ брой: 56