21 Ноември 2018сряда15:03 ч.

Амбиции

/ брой: 142

автор:Мая Йовановска

visibility 775

Амбициите на туристическата министърка Николина Ангелкова са грандиозни, въпросът е дали от тях, освен фамозната госпожа, която обича да се снима със знаменитости, има полза и българският туризъм. Че и българският турист.
След като многократно е аргументирала рандевутата си с поредния я боливудски, я холивудски актьор в подкрепа на рекламата на България като туристическа дестинация, сега стана известно, че се кани да слага билбордове на страната ни в Ню Йорк. Пана щели да "бъдат позиционирани на знакови за американския мегаполис места". Ангелкова щяла да представя България и в Бостън, Вашингтон, Лос Анжелис и Лас Вегас. И като потекат у нас едни туристи от САЩ - същий рог на изобилието. Не че има лошо страната ни да разширява туристическите си пазари, но едва ли гостите от САЩ биха се превърнали във водещи. Впрочем подобни амбиции имаше тя преди години, когато обясняваше, че ще увеличава туристите от Азия. Сега вече освен на традиционните пазари, ще се рекламираме и в перспективни пазари като Китай, Япония, Индия, Близкия изток, САЩ и Канада.
"Амбициозната" й програма щяла да е готова през септември и за нея били необходими 30 млн. лв. Това е грандиозна сума, два пъти по-голяма от парите, които държавата отделя за туристическа реклама. Миналата година отчетохме ръст на туристите, тази година експертите прогнозират същото. Има обаче едно много важно "но". Всички специалисти твърдят, че ръстът се дължи най-вече на ситуацията с отлива на туристи от Турция. Неведнъж от бранша са се оплаквали за неадекватно използване на държавните пари за реклама и са алармирали, че с тях се прелива от пусто в празно. Интересно защо министърката не говори по един друг проблем - все по-голямото нежелание на българите да почиват в родината си. Изглежда нея това не я интересува. Тя се вълнува от екзотичните си идеи и финансирането им от бюджета.

Бизнесът обяви протестите за вредни

автор:Дума

visibility 0

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 129

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 218

/ брой: 226