17 Декември 2018понеделник17:41 ч.

Акцент

Не шумим, брат, не шумим вече...

/ брой: 117

автор:Лозан Такев

visibility 699

От времето на соца ни остана прословутото "Шумим, брат, шумим". Ставаше въпрос за фалшива оценка за свършеното от нас.
Сега обаче има други критерии за шума, който е вреден за работата ни и оценката за това, което вършим. Ето, Благой Рагин благо ни помоли да не шумим толкова с този нищо и никакъв ритник в главата на камериерката, защото ще обидим шведските туристи и те няма да си внасят шведските крони и евро по Черноморието. И в неговата касичка естествено. Голяма работа. Един ритник в лицето. Не шумете, за Бога, братя и сестри. Дори потърпевшата се съгласи на мизерното парично обезщетение, за да не разсърдим шведите. И да не уронваме туристическия престиж на страната. Да ни ритат тогава.
Бойко Борисов, също от съображения да не разсърдим някого, не искал да се шуми за срещата му с Барзани. И поканили само кюрдски журналисти, не и български медии. Не шумим, брат, вече не шумим. Да не се разчуе каква е позицията ни.
Да не шумим за "великата българска ограда", защото, ако разберат къде е едноредова, мигрантите ще хукнат именно натам. И така застрашаваме националната сигурност. А Елена Йончева да бъде съдена като национален предател! Горе-долу това иска вицето Валери Симеонов.
Да не шумим, че премиерът ще бъде мост между Меркел и Ердоган, защото това е национален приоритет. Национален приоритет явно става изискването да не шумим много за щяло и нещяло според днешните властници.
Да не шумим за възнагражденията на управляващите, на народните представители, да не шумим за заплатите и пенсиите, защото се излагаме пред чужденците, да не шумим за обществените поръчки, защото от Европа ще ни накажат.
Да не се разчуе за безобразията, които стават в правосъдната система, да не шумим относно проблемите с приема на първокласниците, за липсата на места в детските градини. Да не шумим за "нацистките уклони" сред първите във властта! Да не шумим за Ирак, за Сирия. Да не шумим за политическите травестити в разни партии и коалиции. Да не шумим повече, че народът иска уважение към освободителите от Русия, особено в годината на юбилея.
Шведът е прав. Всички са прави. Само ние продължаваме да шумим за това и онова. Ние не сме прави. Ние сме клекнали вече по всички демократични приоритети. За какво ги ручахме жабетата след 1989 година, а? За да казваме тихичко помежду си "Не шумим вече, брат, не шумим..."
Търпи и ще си спасиш душата. Не и достойнството обаче.

Ботевград чества 125 години партийна организация

автор:Дума

visibility 0

11 млрд. евро годишно губи България заради корупция

автор:Дума

visibility 39

Запалиха колите на свидетели по "Суджукгейт"

автор:Дума

visibility 68

Благодариха с плакат на Борисов за новото трасе от АМ "Струма"

автор:Дума

visibility 124

77 млн. евро глоба за БЕХ заради монопол

автор:Дума

visibility 38

Българинът харчи една трета от доходите си за храна

автор:Дума

visibility 43

Протестиращи се опитаха да нахлуят в сградата на КЕВР

автор:Дума

visibility 157

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 244

Лавров: Порошенко готви провокация на границата с Русия

автор:Дума

visibility 78

Автобус се заби челно в стена, 44 ранени

автор:Дума

visibility 123

Взривиха бомба в гръцката телевизия "Скай"

автор:Дума

visibility 49

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 147

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 224

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 244