19 Април 2019петък10:23 ч.

Как ще ги стигнем... румънците

/ брой: 111

автор:Ева Костова

visibility 1587

Това, което четете за Румъния, въобще не сте го чели. Щото ще ви се стъжни. Там ще има революционно увеличение на заплатите. Парламентът с мнозинство го одобрил, въпреки прокобите на международни кредитори за риск от дефицит, спад в бюджетните прогнози и т.н. Както се казва - всуе се морите. Как е "поздравление" на румънски! Очаква се законът да бъде одобрен от президента. Той преди време предупреди, че решението за вдигане на заплатите ще бъде отговорност "напълно и абсолютно" на управляващата партия.
Представяте ли си как се чувстваме ние, българите, при тази новина. Все едно, че някой швед ни е изритал мръснишки по брадата. И с ритниците на нашия бизнес, който е против увеличение на заплатите в най-бедната членка на ЕС. Досега вървяхме редом с нашата съседка в неволята, някъде леко я изпреварвахме и това бе повод за гордост, но ето, че нейните ръководители тръгнаха рязко към промени и в жизненото равнище на народа (народа, забележете!). А ние още гоним Михаля по обезлюдели села, заравяме милиони по граници и магистрали на безпътицата, чертаем светло бъдеще и тънем в немотия и политически недомислия с утрешни негативни последици. Бегом към Румъния?
 

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ