21 Март 2019четвъртък12:44 ч.

Изоставате, Борисов

/ брой: 102

автор:Мая Йовановска

visibility 1289

По някакъв сбъркан, направо извратен закон властта в нашата държавица провижда сериозните проблеми и дефекти, които иначе всички знаем, едва когато стане напечено (най-често за нея) или се стигне до смърт. Явно някои управници ги мъчи властови мор, който ги прави слепи за иначе видното и с просто око. А когато при натрупването на критична маса от фактори гноясалият цирей се спука или не дай боже човешки живот бива загубен, тогава започват да вършат някаква работа. Или да симулират, че я вършат.
Друг, често срещан маниер на властта, особено на сегашната, е да се размърда едва когато кажат големите началници. Самият Борисов неведнъж е чакал решение свише. Или се гледат по-малките началници - все едно, но да са от онези, чиято дума повече се слуша. А то е, защото знаят що е национален интерес, бранят го, а не работят само за себе си.
В началото на годината гръмна скандал, който отекна в цяла Европа. Тестове в Словакия доказаха, че храни на известни марки, изнасяни в Източна Европа, са с много по-лошо качество от стоките, продавани на западния пазар. Подобни изследвания има и в другите бивши социалистически държави. Страните от т.нар. Вишеградска четворка - Полша, Словакия, Чехия и Унгария, поставиха остро проблема с разликата в качеството на едни и същи хранителни продукти в Западна и Източна Европа пред Брюксел.
Дотогава, а и досега, нашите власти и компетентни органи мълчаха и слушкаха. Даже преди месеци един "специалист" от БАБХ почти не можа да даде смислен отговор на въпрос ще бъдат ли направени подобни тестове у нас. После мина известно време, изборно беше, абе мъртвило, и компетентните органи бавно и протяжно мислиха няколко месеца какво и как да правят по въпроса. Тепърва те (барабар Петко с мъжете) ще правят проверки. Но първо ще ходят на тумби в командировки из европейските страни, където живеят по-бели хора от нас, и ще купуват продуктите, които после ще изследват. И трябва да излязат със заключение дали саламът у нас е като салама в Германия.
А за да е още по барабар и още по мъж, родният земеделски министър Румен Порожанов даже рече, че "анализът за качеството на храните не се налага да бъде съгласуван с Европейската комисия". И още, че "такива проверки се извършват от страните членки за защита на интереса на гражданите и потребителите от съответната страна". Аууу!
Всичко това се случва след извънредно заседание на министрите и по този въпрос. Самият премиер изненадващо е открил, че "храните в Източна Европа са с качество, което уврежда здравето".
А сега да видим каква работа ще свършите, защото България е единствената, която не е предприела никакви мерки по проблема. Тя тая работа само с фойерверки и пиар няма да стане. Изоставате, ужасно изоставате, господин Борисов! И от големите, и от малките началници. А най-вече сте извън реалните проблеми на хората.

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 55

"Росатом" готова да строи АЕЦ "Белене" само с печалба

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 0

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 40

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 96

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 98

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 182

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 474

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 55