19 Ноември 2018понеделник08:09 ч.

Изоставате, Борисов

/ брой: 102

автор:Мая Йовановска

visibility 1135

По някакъв сбъркан, направо извратен закон властта в нашата държавица провижда сериозните проблеми и дефекти, които иначе всички знаем, едва когато стане напечено (най-често за нея) или се стигне до смърт. Явно някои управници ги мъчи властови мор, който ги прави слепи за иначе видното и с просто око. А когато при натрупването на критична маса от фактори гноясалият цирей се спука или не дай боже човешки живот бива загубен, тогава започват да вършат някаква работа. Или да симулират, че я вършат.
Друг, често срещан маниер на властта, особено на сегашната, е да се размърда едва когато кажат големите началници. Самият Борисов неведнъж е чакал решение свише. Или се гледат по-малките началници - все едно, но да са от онези, чиято дума повече се слуша. А то е, защото знаят що е национален интерес, бранят го, а не работят само за себе си.
В началото на годината гръмна скандал, който отекна в цяла Европа. Тестове в Словакия доказаха, че храни на известни марки, изнасяни в Източна Европа, са с много по-лошо качество от стоките, продавани на западния пазар. Подобни изследвания има и в другите бивши социалистически държави. Страните от т.нар. Вишеградска четворка - Полша, Словакия, Чехия и Унгария, поставиха остро проблема с разликата в качеството на едни и същи хранителни продукти в Западна и Източна Европа пред Брюксел.
Дотогава, а и досега, нашите власти и компетентни органи мълчаха и слушкаха. Даже преди месеци един "специалист" от БАБХ почти не можа да даде смислен отговор на въпрос ще бъдат ли направени подобни тестове у нас. После мина известно време, изборно беше, абе мъртвило, и компетентните органи бавно и протяжно мислиха няколко месеца какво и как да правят по въпроса. Тепърва те (барабар Петко с мъжете) ще правят проверки. Но първо ще ходят на тумби в командировки из европейските страни, където живеят по-бели хора от нас, и ще купуват продуктите, които после ще изследват. И трябва да излязат със заключение дали саламът у нас е като салама в Германия.
А за да е още по барабар и още по мъж, родният земеделски министър Румен Порожанов даже рече, че "анализът за качеството на храните не се налага да бъде съгласуван с Европейската комисия". И още, че "такива проверки се извършват от страните членки за защита на интереса на гражданите и потребителите от съответната страна". Аууу!
Всичко това се случва след извънредно заседание на министрите и по този въпрос. Самият премиер изненадващо е открил, че "храните в Източна Европа са с качество, което уврежда здравето".
А сега да видим каква работа ще свършите, защото България е единствената, която не е предприела никакви мерки по проблема. Тя тая работа само с фойерверки и пиар няма да стане. Изоставате, ужасно изоставате, господин Борисов! И от големите, и от малките началници. А най-вече сте извън реалните проблеми на хората.

Утре става ясна съдбата на коалицията

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 224

Предстоящо

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 224

2000 униформени бяха на пост

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 224

За Цветанов оставката на Симеонов заздравявала властта

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

Борисов иска 20% от гръцкия терминал за газ

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 224

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 224

Лавров: Газ през България само с гаранции от ЕС

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 224

Шрьодер иска нови съюзници на Берлин

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 224

Кратки новини

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 224

Чехите протестират срещу премиера Бабиш

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 62

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 95

/ брой: 224

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 63

/ брой: 224