23 Март 2019събота21:48 ч.

Ни лук ял, ни...

/ брой: 94

автор:Мая Йовановска

visibility 953

Новият министър на околната среда Нено Димов, лансиран от "Обединени патриоти", който обаче сам подчертава как цялата му кариера минала в дясното политическо пространство, вчера направи доста фриволно-артистично изказване, за да се измъкне от, меко казано, неудобна ситуация. Че не виждал нищо лошо да се строи по морето и че имало приятни начини за застрояване. Повод за коментара му бе внесената именно от патриотите поправка, с която се иска удължаване с още три години на възможността частните собственици на земи с променено предназначение по крайбрежието да строят. Срокът трябваше да изтече до дни.
Не е трудно и хлебарките в тая държава да се сетят, че едва ли това е "най-спешният" закон в полза на българското население, нали? Защото именно тази поправка е първият документ, внесен за разглеждане в парламента. И от нея намирисва на лобизъм. Трудно е да се определи за коя от управляващите партии ще донесе полза поправката. Но изглежда като поръчка на ГЕРБ към "Обединени патриоти", за да не дойде този документ, който откровено защитава частни интереси, от Министерския съвет, а да мине като депутатско предложение. И така Борисов - ни лук ял, ни лук мирисал - да грее от амвона и да ръси поучителни слова. Срамна работа! А иначе същите тези хубавци говореха, даже обещаваха нов морал преди изборите. Нали помните?
БСП остро възрази срещу предложението. Започнаха протести и на неправителствени организации. Но ако търговското обединение на властта приеме поправките, най-вероятно ще се нагледаме на поредния строителен бум по Черноморието - и в Шабла, Тюленово, Иракли, Карадере, Синеморец, Корал, Златна рибка...

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56