15 Декември 2018събота21:45 ч.

Актуално

КАТО КУЧЕТО НА НИВАТА

/ брой: 94

автор:Лозан Такев

visibility 782

Нали сте виждали какво прави кучето на нивата! Как се опитва за заличи следите след себе си, как маркира или зарива стореното. Оттам е и останала приказката "Като кучето на нивата". Е, не правеха ли и не правят ли същото почти всички правителства и министри в последните три десетилетия?
Едни бяха квоти, други ги посочваше един човек, трети ги взимаха направо от разклона на магистралата... Едни затваряха цели читави блокове на АЕЦ, други правеха далавери с турски  нечитави вече ваксини, четвърти санираха, като прибираха половината от средствата за саниране в партийната касичка, пети раздаваха от баницата чрез обществените поръчки, без разлика от цвета, който им принадлежеше като управляващи.
Имаше и такива, които се опитваха и вадеха класици от учебниците, опитваха се да пишат "Аз съм българче" на латиница или въобще искаха да го извадят от учебната програма като излязло от модата произведение...
Някои от тях мислеха и за бедните, та на Коледа и на Великден подхвърляха по двайсет евро на част от тях. Повечето управляващи в страната непрекъснато целуваха началниците си на едно място, а други ги целуваха на още по-друго... Само и само да са на нивата и да правят като кучето от народната приказка.
 И така мандатите идваха и си отиваха, а с тях идваха и си отиваха като кучето на нивата висши представители в изпълнителната власт. Само се различаваха по факта, че едните бяха редовни, а другите  - служебни. Едни служеха на  задкулисието, други обслужваха статуквото. А то  като че ли и голяма разлика в това нямаше.
Един вицепремиер запомнихме с откровението "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер!" Казваше се Нейчо Неев. Но това спокойно може да се приеме като лого на всички останали. Егати държавата, егати страната, щом аз съм й министър по няколко пъти, щом аз съм й постоянно абониран заместник-министър в различни министерства, щом аз съм й премиер завинаги.
Сега гледаме вече не толкова нетърпеливо новите назначения. Защото и те ще я свършат като кучето на нивата и някои от нас пак ще ръкопляскат, ще се облажат и ще въртят доволно опашките си...


 

Стотици почетоха паметта на шестте ястребинчета

автор:Дума

visibility 30

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 546

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 346

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 348

Швеция свали цената за Грипените

автор:Дума

visibility 210

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 243

16 000 "жълти жилетки" отново заляха улиците на Франция

автор:Дума

visibility 2

Франция очаква нови погроми на "жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 122

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 273

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 274

Косово се разпада на две?

автор:Дума

visibility 267

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 638

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 438

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 243