19 Декември 2018сряда00:22 ч.

Позиция

България - над всичко...

/ брой: 81

автор:Лозан Такев

visibility 745

Не за първи път чуваме да се издига в култ логото"България - над всичко"... В последните години дори е преекспонирана употребата на това съчетание от хубави думи... И сега отново то звучи в ефира от устата на "мотора" на политическа партия ГЕРБ, по-известен с прякора си Цецо Гуменката, извинете ме, господин Цветанов, че ви наричам така интимно. Нищо лично не влагам. Всеки народ си заслужава и управниците, и политиците и "моторите"...
Обясненията за бъдещите коалиции около  бъдещото правителство, около сградата, където си мислим, че Съединението прави все още силата, звучат като прогнозата, че на отделни места ще има купеста облачност или ще превалява... Засега е ясно само името на бъдещия премиер, който най-вероятно ще се именува Борисов Трети и идва отново като победител с думите: "Ние пак Съм тук!"... Всичко останало е предсказуемо и непредсказуемо.
А и какво значение толкова има кои ще са министрите. Важното е, че разговорите с така наричащите се обединени патриоти вървят позитивно и Волен, а защо не и със и без "Воля", подкрепят безрезервно все още политическа партия ГЕРБ... Заиграването с ДПС, с БСП е само кьорфишеци. Нали трябва да има и опозиция в Народното събрание! Дано поне тя е истинска този път.
А управляващите се обединяват засега отново около фразата "България - над всичко"... Но това "всичко" какво ли означава? Важно е в случая как да се разчете и разтълкува, в какво се събират понятията "България" и "над всичко"... Нищо друго не ни интересува, освен националния интерес. Обединяваме се около програми и политики. Това искат "патриотите", това са си пожелали отново и "герберите". Сключват пробен граждански брак и си обещават да работят, както по-рано други оповестяваха, че работят "на ползу роду"...
България - над всичко... Единствено ме притеснява, че ако това е лозунг, дошъл от вчера, спокойно може да отнесе в небитието много важни и неотложни послания и наложителни промени. Защото и преди казвахме "България - над всичко". И всичко си оставаше непокътнато.

 

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246