20 Ноември 2018вторник18:47 ч.

На фокус

Чака ни светлото бъдеще...

/ брой: 78

автор:Лозан Такев

visibility 464

Никой не е забравен. Нищо не е забравено. Отново се върнаха българските петилетки от "престъпното социалистическо време", и то в съкратени срокове. Предлагат ни отново петгодишни програми - за периода 2017-2021 г. Приоритети, нови обществени поръчки, саниране, нови магистрали. Правилно, какви комисиона пример?
Предупредиха ни, че идва бум на кърлежи тая пролет, пък се оказа, че идвал бум на патриоти. Патриотите се добраха отново до властта. Предизборно ни продъниха ушите с тези триста лева минимална пенсия. Триста лева и лев отстъпка няма да има, обещаваха патриотите. Започнах да си мисля, че баба вече знае две и триста. Удряха се в гърдите, че няма да отстъпят. И какво стана? Разбрали се били с ГЕРБ на първо време пенсиите да се вдигнат на около 180 лева, а до края на годината още с малко. Решиха го: дават само 15 лева увеличение и нито стотинка повече. В името на стабилността! По пет лева на патриот от калибъра на Каракачанов, Симеонов и Сидеров. Минималната  пенсия си остава минимална, щото каква е толкова разликата дали е 165 или и 180 лв.? Не е като при депутатите - на тях заплатите скачат с 324 лева, още преди да са седнали на парламентарните банки. А както казваше несъстоялата се майка на  нацията Цецка Цачева, която сега чака ред пак да  влезе в парламента, има голяма разлика между обикновените хора и хората в обикновеното Народно събрание. Е, как да няма? Какво са 15 и какво са 324 в портфейла ти!
Та, патриотите клекнаха. Защото "Патриот е душа дава, само за да управлява!" (да ме прощава Христо Ботев!). А и защо да не получат по някоя бъдеща обществена поръчка от бъдещата перспективна програма за 2017-2021 г.? Ще наведат главици и отново ще управляват патриотично народа си. Коалицията между Меден рудник и Банкя, между Румяна Бъчварова и Волен Сидеров и между Цветан Цветанов и Красимир Каракачанов е налице!
 Сега баба вече знае не само две и двеста, но и две и сто и осемдесет! А някой друг път, когато купят на Рошко колело, ще станат и двеста, че и триста през 2021 г. Тогава не знам колко ще струват парното и електричеството, но хлябът сигурно ще е поне петдесет лева. А през 3000-та година може да стигнат минималните пенсии и доходи и до хиляда лева, ако Борисов не се умори да е премиер до дупка!
 Тогава пак ще цъфнат магнолиите в двора му в Банкя и пак филията с мас ще е на власт! Нищо чудно да заведат тогава пенсионерите с минимални пенсии на Варадеро с Волен Сидеров или в някой луксозен парижки хотел. А светлото бъдеще ще стане истинска реалност.
 
 
     

 

Сидеров: Борисов решава, аз съм прост депутат

автор:Дума

visibility 192

Актуализация на избирателните списъци иска БСП

автор:Дума

visibility 165

БСП прави трети опит да замрази депутатските заплати

автор:Дума

visibility 98

1 млн. литра горива са изтеглени от пазара

автор:Дума

visibility 91

У нас спадът на строителството е най-голям в ЕС

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 225

За 60% от пътищата ще се плаща тол такса, обхватът ще расте

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 225

Испания се закани да блокира Брекзит заради Гибралтар

автор:Дума

visibility 45

Океанът изхвърли кашалот, погълнал 6 кг пластмаса

автор:Дума

visibility 69

Вучич за Груевски: Не арестуваме за Мерцедеси

автор:Дума

visibility 196

Няма евтин бензин

автор:Димитър Събев

visibility 123

/ брой: 225

Задкулисието на здравната "реформа"

visibility 737

/ брой: 225

Какво носи у нас заниманието с политика?

visibility 48

/ брой: 225