21 Март 2019четвъртък12:45 ч.

Градушка

/ брой: 75

автор:Мая Йовановска

visibility 716

Какви ли не протести бяха организирани в последно време с адресат Министерството на земеделието. И все с искания да бъдат решени на пожар проблеми иначе трупани с години.
Поредното дежавю (с извинение към хората) лъсна вчера с поредния за последните години протест на служители от агенцията за борба с градушките. Като се замисля, не е минала година, без да излязат на протест тези хора, които са с унизително ниски заплати, работят в трудни условия при недостиг на ресурси и служители. А бранят продукция за милиарди.
Малко остава до началото на тазгодишния сезон, има маса предупреждения за очаквани градушки, които могат да съсипят продукция. А работещите в агенцията са все там, на дъното. Явно след миналогодишното гражданско неподчинение  условията на труд и заплащането са все същите. А какви локуми разтягаше миналата година бившата министърка Десислава Танева! Стратегия направиха, щяха да разширяват дейността, да защитават по-голяма територия. Обясняваха как от следващата пролет, демек отсега, вече ще действа нова по-ефективна система за борба с градушките. Дрън, дрън.
Танева разправяше още, че ще бъдат изградени  над нови 30 площадки за противоградова защита,  ще бъдат въведени системи и радари, обеща да купи два самолета за противодействие на градушките. Даже бизнесът не скочи срещу идеята за такси. Всичко това беше с краен срок 2018 г., но явно досега нищо не е свършено, след като хората отново протестират. И се заканиха да не спират.
Би било цинично да ги пращаме пред централата на ГЕРБ, макар че това е точното място да изразят недоволството си. От МЗХ сега уверяват, че ще бъдат назначени още хора и щели да търсят резерви да бъдат увеличени и заплатите. Бозуков ще е още малко министър. Проблемът е, че държавата с всяка изминала година комай се старае да абдикира от тази дейност. Сигурно скоро ще ревнат, че и ракети нямат достатъчно, както винаги. Ще стане още по-лошо обаче, когато стопаните изгубят продукцията си и вземат сопите, нали?

 

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 55

"Росатом" готова да строи АЕЦ "Белене" само с печалба

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 0

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 40

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 96

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 98

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 182

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 474

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 55