19 Декември 2018сряда00:21 ч.

Пак подгонихме стрелките

/ брой: 60

автор:Ева Костова

visibility 821

Пак преместихме стрелките с час напред. И пак започнахме да се питаме за чий... бай, извинете, правим това. Защото това местене върви заедно с предупреждения и съвети как да оцеляваме при промяната към лятно часово време, което вреди на нашето здраве. Вреди точно на тези заболявания, от които българинът има бол. И които го нареждат на челни места в света по смъртност. Понеделникът след смяната бил най-критичен, алармират лекари. Според статистиката с 65 на сто се покачва броят на хората, които търсят спешна помощ в прединфарктни или даже инфарктни състояния. При здравите пък са нужни поне пет дни, за да преодолеят отпадналостта и раздразнителността и да си върнат концентрацията. През това време със 17 на сто се увеличават катастрофите, страдат имунната система и апетитът дори и т.н.  
А за ползата от промяната - дори и да я има, не се споменава с точни цифри и разчети. Много традиции вече са под ножа, но на тази държим здраво. И с нея се доближаваме някак до Европа. Бог знае как, непосветените можем само да гадаем. Ние като по-простички ще продължим да питаме за ползата и за вредата. И да усещаме на собствен гръб промяната. Някога имаше димящи комини, работещи цехове по заводи, идеята беше да се пести ток. Имаше и други полезни идеи, но и идеите, и заводите отидоха в небитието. Сега какво пестим? Лягаме с кокошките, ставаме в по-ранни зори, но ползата все ни отбягва и с нищо не подобрява ни душевното, ни физическото, ни икономическото ни здраве. Стрелките се гонят, от едни бури минаваме в други. И вземаме поредното  хапче, което върви с листовката за противопоказанията.
Апропо - едни роми вчера не отидоха в СИК, отказаха да работят заради смяната на времето. Успали се, даже майката на единия от тях получила разстройство...

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246