15 Ноември 2018четвъртък15:42 ч.

Дело

За стълбата и дявола

/ брой: 54

автор:Боян Бойчев

visibility 1001

Има едно безсмъртно произведение на Христо Смирненски - "Приказка за стълбата". Особено актуално е, когато дойдат избори. Хубаво е всеки човек да си го припомня периодично, а на бъдещите  депутати или министри да бъде настолно четиво. Но именно за тях, които ще избираме другата седмица, аз ще се опитам да им го припомня, пречупено през нашето настояще.
Надявам се тези, които ще кажат: "Това не се отнася до мен", да продължат да четат.
Станахме свидетели през последните години на  политици, разказващи красиви приказки, как, изкачвайки се по стълбата на властта, се срещнаха с дявола и изгубиха връзката с реалността. А след това, достигайки върховете на стълбата, така и не осъзнаха, че тя ги води надолу. Но не при хората, а към пропастта.
Затова, скъпи кандидат-депутати и министри социалисти, изкачвайте внимателно стълбата и не забравяйте тези в подножието й - които с доверието и подкрепата си помогнаха да тръгнете по нея.
Внимавайте, не се поддавайте, когато дяволът поиска да вземе слуха ви. Защото тогава вие ще чувате не гласа на хората, които ви избираха, а единствено гласове от САЩ и Брюксел.
Внимавайте, не се поддавайте, когато дяволът поиска да вземе очите ви. Защото тогава вие ще виждате единствено и само света през стъклата на лимузините, а повярвайте, през тези стъкла той изглежда твърде различен от реалността.
Внимавайте, не се поддавайте и на другите стъпала, защото на всяко от тях ще оставяте нещо човешко.
Но най-вече внимавайте на последното стъпало, когато дяволът по традиция иска двоен откуп. Той ще поиска да вземе паметта и сърцето ви. Така вие ще забравите обещанията към избирателите си и ще мислите единствено и само за европроекти и еврофондове, пари и проценти, които трябва да бъдат "усвоени".
А колкото до сърцето, най-вероятно там няма да го има това, което го има в сърцето на всеки социалист, избрал нашата партия. Тази частица от голямото й човешко сърце. Няма да го има нашия социалистически идеал.
Затова, когато се изкачвате нагоре, не се вслушвайте в изкусителните слова на дявола, не приемайте предложенията му. Опитайте се да го победите. В името на онези долу. Нали им обещахте.


 

Данъкът за "Порше" става 420 лв., за "пернишки" голф скача с 13 лв.

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 222

Откриваме нов ГКПП с Румъния

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 222

Закриват БДЖ холдинг

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 222

Съдът отмени правила на КЕВР

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 222

Среща на върха по Брекзит на 25 ноември

автор:Дума

visibility 44

Груевски избягал с български паспорт?

автор:Дума

visibility 53

Брюксел и Лондон се споразумяха по Брекзит

автор:Дума

visibility 187

Италия се опъна на ЕС за бюджета

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 222

Девети септември е могъл да се случи още през 1938 г.

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 222

Нагоре по стълбата, която води надолу

visibility 244

/ брой: 222

10 години лозанки ветеранки

автор:Лозан Такев

visibility 122

/ брой: 222