19 Ноември 2018понеделник16:47 ч.

Шест истории във филма на Стефан Командарев "Посоки"

Снимките започнаха през миналия уикенд, криминалният психолог Тодор Тодоров консултира всеки епизод

/ брой: 263

автор:Дума

visibility 1388

Снимките на новия филм на Стефан Командарев започнаха през миналия уикенд. Тогава бяха заснети дневните сцени, а оттук до края на снимачния процес екипът ще работи в нощен режим. "Много ни помогна, че вече заснехме пробно целия филм с фотоапарат и до момента успяваме доста добре да се движим в реалния снимачен процес. Продължаваме изключително полезното ни сътрудничество с криминалния психолог Тодор Тодоров, с който консултираме всеки епизод. Той се включва и на снимачната площадка, обсъждайки детайли с някои от актьорите", споделя Командарев.
До момента проектът беше с работно заглавие "Съвместимост", но с началото на снимките екипът избра ново име за продукцията. "Изборът на име е много важен за един филм, то трябва да носи сърцето и душата на лентата. Харесвахме много "Съвместимост", но новото заглавие пасна страхотно и смислово, и емоционално. То е "Посоки" и ние много го харесваме", завършва Стефан Командарев.
Каква е историята, която разказва филмът: В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата - различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София, информира Ради Георгиев.
Във филма ще видим актьорите Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев-Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов и др.
"Посоки" е подкрепен от Националния филмов център - България, Регионалния филмов фонд МДМ - Германия, Македонската филмова агенция, "КИА моторс" - България, Дарик радио, Yellow Taxi. Той е копродукция на България, Германия и Македония.
 

БСП няма да крепи кворума, иска предсрочни избори

автор:Дума

visibility 260

22 млн. лева повече в бюджета на София за чистота

автор:Дума

visibility 39

Миньор загина в рудник в Мадан

автор:Дума

visibility 140

Шефът на "Нисан" арестуван за укриване на данъци

автор:Дума

visibility 49

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 224

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 224

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 952

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 295

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 273

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 313

/ брой: 224