02 Юли 2020четвъртък23:10 ч.

Техните правила

/ брой: 236

автор:Георги Георгиев

visibility 1373

Великобритания тръгна да затваря устата на непослушната руска англоезична телевизия РТ - "Раша тудей" ("Русия днес"). Преди трийсетина години омразният на британците СССР заглушаваше "вражите гласове". Сега май ролите се размениха. Това не е ирония, а предупреждение.
"Да живее свободата на словото", написа по този повод главната редакторка на РТ Маргарита Симонян, а пък говорителката на руското МВнР Мария Захарова добави: "Изглежда, като си е затръгвал от ЕС, Лондон е оставил в Европа всичките си задължения относно свободата на словото".
Двете мили дами обаче дали от политкоректност или от нещо друго не са споменали, че правилата на западните държави, не само за свободата на словото, важат само, когато обслужват самите тях. Когато правилата заработят срещу западния интерес, те мигом се забравят, подменят се, правят се, че никога не ги е имало и дори нагло ще ти се усмихват, когато посмееш да повдигнеш въпроса.
Това е реалността и трябва да се работи с нея, а не с някакви фантазии за западния свят. Ако имате "бухалка", с която да го биете по главата, западният свят ще разбере какво искате да му кажете. Дори може да сключите някаква сделка за мирно съвместно съществуване. Временно. Ако нямате "бухалка", ще трябва да се преструвате, че двойните стандарти са нещо, така да се каже, стандартно, обичайно и дори ви харесва да се гаврят с вас. Някои хора са развили страхотни способности да изпитват удоволствие от гаврата.
Сега някои ще кажат: ама това е срещу руснаците. Тях може да ги маризят. Други ще добавят, че руснаците дори не са хора. Или поне са полухора. Даже един тип, казвал се е Алфред Розенберг, ги наричал преди време "унтерменши". Вярно, Алфред после го обесили, но нали историята е за това - да ни учи, че не се учим от нея.

 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 125

Франция напуска операция на НАТО

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 125

Помпео настоява за взаимодействие с Русия

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 125

77% от руснаците подкрепиха Путин

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 112

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 91

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 790

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ