26 Март 2019вторник23:21 ч.

На чужд гръб

/ брой: 234

автор:Ева Костова

visibility 1005

Напрежението в Бобов дол ескалира. Логично. След като протестиращите отвън и вътре в мината бяха оставени дни наред сами на себе си, в неведение какво ще стане със заплатите им и работните им места. При тях отидоха депутати от БСП единствено, а в галерията слезе една крехка жена - Мая Манолова. Мъжкарят-премиер, както ДУМА писа, в забои не влиза. Но това не му попречи да се поупражни за пореден път в риторика: Изключително съм разочарован от това, което наблюдавам последните дни. Следобед ще ви изкараме цялата сделка за "Мини Бобов дол" как е минала, как е продадена...
Е, и? Каза нещо, ама нищо. Какво ще стопли това хората от галерията, с какво ще подобри хала им. Пък и не за първи път ГЕРБ-вождът се заканва за разплата и оправдава свои грешки с минало бешало. Сегашният проблем е на дневен ред и не търпи отлагане и популистки шикалкавяния за утре. В извънредни ситуации, като протеста на миньорите, бързите действия са повече от необходими. Поне в управленската практика на цивилизованите държави. Но явно те не са на дневен ред за управляващата партия и нейния лидер, които са заети с по-важни държавни дела. Като изборите за президент, където премиерът очаква победа и само победа, иначе да го пишем бегал, по негови думи. Ха късмет, де!
Упражненията в риторика сигурно ще продължат. Но няма да нахранят никого, не само миньорите в случая. Чак на 13 октомври, дни след започването на протеста в мината, МТСП загрижено обяви, че има готовност да подкрепи работниците в рудник "Бабино" да си намерят работа, ако бъдат уволнени. Министерството ще организира мобилни приемни на бюрата по труда. Явно оттам вече априори са приели, че предупрежденията за масови съкращения сред миньорите вече са факт. И плачат на чужд гроб. Напълно в стила на целия кабинет "Борисов".

Предизборно разсрочват 45 милиона лева дългове

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 59

ГЕРБ превзе тотално Комисията за финансов надзор

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 59

Борчлии теглят нови кредити, за да покрият старите

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 59

АПИ обяви търг за строителен надзор за 134 км от "Хемус"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 59

Планета за еднократна употреба

visibility 54

/ брой: 59

Парламентът поема контрола над "Брекзит"

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 59

Америка прие закон срещу руския газ в ЕС

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Заплашиха кметства в германски градове

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 59