24 Март 2019неделя19:15 ч.

Димитър Аргиров:

Възпитавайки децата в духа на традициите и фолклора, ще оставим достойно поколение

/ брой: 154

автор:Дума

visibility 1299

"Песните на нашите деца" - така е озаглавен новият албум на народния певец Димитър Аргиров. Той се появява след издадените вече "Песните на баща ми" и "Моите песни". Като провокация към младите хора и децата той избира на обложката на албума снимка с двамата си сина, облечени в народни носии. Момчетата са на 6 и 3 години, заснети в специална фотосесия, а снимката е символ на продължението на традициите от поколение на поколение, информира Меги Димчева.
Компактдискът съдържа 12 песни, всичките от репертоара на бащата на Митко - легендарния народен певец Илия Аргиров, а дигиталното издание предлага една бонус песен. Музиката и текстовете са неизменно народни, а аранжиментите са разделени между Никола Ваклинов и Димитър Аргиров. Издател е "Double D Music".
"Тази година за мен минава под знака на 85-ата годишнина от рождението на баща ми и посвещавам "Песните на нашите деца", както и всички музикални събития, в които участвам, на тази годишнина. Наблягам на приемствеността, а мечтата ми e както ние възприемаме фолклора и го обичаме, по същия начин нашите деца и внуци да обичат народната музика и нашите традиции. Името на този албум дойде от само себе си, защото тези песни са наистина на нашите деца. Сигурен съм, че възпитавайки ги в този дух, ще оставим едно достойно поколение", казва за работата си по албума Димитър Аргиров.
Народният певец благодари за сътрудничеството на своите колеги Костадинка Танчева и Благовест Бичаков, с които има дуети. Прекрасните аранжименти са на Никола Ваклинов, към когото Митко също изразява огромната си благодарност. "Благодаря най-вече и на уникалната Деси Добрева за това, че се съгласи да включа в албума дуетната ни песен "Петлите пеят", която записахме преди 5 години. Мисля да продължавам с възраждането на бащините песни. Дано да мога да изпея и издам колкото може повече от тях, а и се надявам децата ми да продължат тази мисия", споделя народният певец.

Илия Аргиров

Димитър Аргиров

Обложката на албума със снимка на синовете на Димитър
Снимки Личен архив

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1485

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 438

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 472

/ брой: 56