25 Март 2019понеделник14:51 ч.

Бумеранг

/ брой: 132

автор:Алберт Аврамов

visibility 2099

Не ще и дума, че разстрелът на невинни хора в гей бар в Орландо е огромна човешка трагедия. Но какво всъщност се случи, а и продължава да се случва в прословутата с "безупречната си демокрация" най-велика световна сила.
Като начало - мотивите за подобна свирепа жестокост, колкото и да се мъчим да си ги обясним, остават съмнително мъгливи. Каза се, при това от най-високо ниво, че предполагаемият организатор на подобно "шоу" е вездесъщата (все още) "Ислямска даржава", прокламираща смъртен край за западната цивилизация. И същата мракобесна сила побърза да си припише съответните заслуги. Часове по-късно щатската полиция залови друг превъртял тип, тръгнал да трепе гейове в Калифорния. Вчера пък имало и нови обстреляни, пак там - в САЩ, и пак при неясни обстоятелства. Сигурно и те заради симпатии към гей обществата.
Президентът Обама веднага се сети за забрана на оръжията, но сам си знае, че това са празни приказки към американските граждани, ослепени и приглушени от дезинформационната мъгла, зад която освен пищовите се крият и истините за мащабната деморализираща роля на измислените общности на обратните в усещанията си хора.
Ако се върнем назад в годините, неизбежно ще стигнем до извода, че всичко в тази страна е логичен продукт на цивилизационното наследство от времето на "Дивия запад". А формулировката е кратка - "Стреляй, после питай". Както се оказа, май това е смисълът на "Демокрацията" в стил US. Носенето на оръжие там е начин на живот. Защо се чудим на многото "миролюбиви" войни на САЩ в последните десетилетия? А в съответстващите оправдания защо ли акцентът пада върху "световния тероризъм", бил той "Ал Кайда" или пък "Ислямска държава"...
Бумерангът се оказа удачно тактическо оръжие за вашингтонските стратези. Но знаят ли как да го хванат, когато се връща, особено в мъглата, която сами са създали?

Още фируги от властта се оказаха клиенти на "Артекс"

автор:Дума

visibility 109

И шефът на КПКОНПИ се уредил с евтини апартаменти

автор:Дума

visibility 263

Прокуратурата влезе в МВР-Благоевград

автор:Дума

visibility 62

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 148

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 143

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 57

"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 30% за година

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 57

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 656

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 350

Мълър предаде доклада за Тръмп

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 231

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57