16 Януари 2019сряда17:32 ч.

Динко Желев оглави ветераните в БСП

/ брой: 86

автор:Мария Нинова

visibility 1076

Динко Желев е новият председател на Движението на ветераните в БСП. Това стана ясно след таен вот по време на конференция на движението вчера. Той бе избран с 69 гласа, а основният му опонент Симеон Игнатов получи 58 гласа. Бе гласуван и новият Национален съвет на ветераните. Динко Желев, който е шеф и на районната организация на БСП в "Лозенец", благодари на делегатите за гласуваното доверие и увери, че ще се бори ветераните да разширят влиянието си в БСП и да се превърнат в неотменна част от партията. "Доверието и авторитета на ветераните, които са най-отговорната и безкористна част от БСП, ще се постарая да използвам максимално техните възможности за подпомагане на политическите структури", обяви Желев. На предстоящия конгрес според него основното решение, което трябва да вземе партията, е какъв курс ще поеме и какви политики ще води. Да държим левия курс на партията, призова новоизбраният председател на ветераните.
Лидерът на БСП Михаил Миков уважи конференцията и благодари на ветераните "за всеотдайната подкрепа, която давате на БСП в трудни времена, в които много ваши другари избраха по-лесен път - да си гледат спокойно старините". "Вие, които сте във ветеранското движение, избрахте друг път - да останете привързани силно към идеите, да участвате в политиката, да давате това, което знаете и можете - политическия опит", заяви Миков и допълни, че няма друга партия в България, освен БСП, която да има такъв политически капитал като структурата на ветераните.
В приета от конференцията декларация ветераните изразиха силна тревога и загриженост от "развиващите се и умишлено поощрявани тенденции на глобално противопоставяне между хората в различни територии на света, създаващи опасни кризисни ситуации". Те се обявиха срещу настъплението на агресивния ислям на територията на България и грубото посегателство върху вековните традиции на славянството и православието. Ветераните призоваха на предстоящия конгрес на БСП с най-малко думи, но отговорно и откровено да се каже цялата истина и причините за сегашното състояние на партията.
Досегашният председател на ветераните Владимир Топенчаров отчете дейността на движението и анализира резултатите от инициативите през последните години. "Можем да отбележим участието на ветераните и ръководството ни в редовните чествания и традиционни възпоменателни митинги и събори из цялата страна", коментира той. Топенчаров подчерта активността на ветераните в съвместната работа с БАС.
 

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10