21 Март 2019четвъртък12:47 ч.

Габи Петрова: Не съм взимала допинг!

/ брой: 72

автор:Мариан Владимиров

visibility 731

Уличената в употреба на забранения вече като допинг мелдоний Габриела Петрова коментира на пресконференция цялата ситуация около положителната й проба. Лекоатлетката заяви, че е наясно със списъците със забранени вещества и е спряла да приема въпросния медикамент още в края на септември миналата година.
“Дошла съм не да се оправдавам, а да кажа цялата истина. Прочетох поне 10 различни версии. Заставам пред вас с гордо вдигната глава, защото не съм нарушила антидопинговите правила и не съм опетнила честта на България”, заяви Спортист №1 на България за 2015 г.
“През 2015 г. съм употребявала медикамент, съдържащ мелдоний. В края на септември WADA обяви списък с веществата, които ще бъдат включени от 1 януари 2016 г. Всеки ден от годината те знаят къде се намирам и могат да ме проверяват. Длъжна съм да следя списъците и съм преустановила приема през септември. През 2016 г. по никакъв начин не съм се докосвала до този препарат. От тези 140 спортисти, които са уличени в употреба на мелдоний, нито един не е наказан. Не съм наказана, не са ми спрени състезателните права. Поискано ми е обяснение и съм предоставила цялата информация на съответните органи. Изчакваме решение, но няма нищо конкретно”, каза още тя.
"Когато съдбата и животът ми зависят от решението на други хора, няма как да не се притеснявам. Истината е само една, няма как да се измисли нещо друго. Не знам обаче дали WADA ще признаят, ако са допуснали грешка. На мен лично не ми звучи логично близо 150 човека да не знаят, че този препарат е забранен от 1 януари, и да продължат да го приемат. Няма кой луд да прекрачи всички правила и да взима забранени препарати. Вероятно и от WADA не знаят колко време стои това вещество в организма и поради тази причина все още няма наказани. Не съм аз човекът да определя дали става въпрос за преразпределение на медали между Запада и източния блок. Аз сама следя забранителния списък. Дойдох, за да кажа истината. При Мария Шарапова случаят е друг. За най-големите в спорта работят цели лаборатории и екипи. Не си мислете, че ако вземеш хапчета, мускулите нарастват сами", допълни атлетката. "Не съм спирала да тренирам. Вярвам, че ще се докаже истината. През миналата година съм дала между 5 и 10 проби. Имам и състезателни, и извънстезателни. Идвали са вкъщи, идвали са на лагери на Белмекен. Никога не съм се крила от допинг полиция, подлежа на контрол денонощно", разясни още европейската вицешампионка на троен скок в зала от Прага 2015.
"Решихме да пропуснем световното първенство в Портланд, след като бяхме уведомени за пробата с мелдония. 2 дни преди да заминем аз бях човекът, който реши, че по-добре да пропуснем първенството", допълни личният й треньор Атанас Атанасов.

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 55

"Росатом" готова да строи АЕЦ "Белене" само с печалба

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 0

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 40

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 96

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 98

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 182

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 474

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 55