19 Ноември 2018понеделник08:11 ч.

Габи Петрова: Не съм взимала допинг!

/ брой: 72

автор:Мариан Владимиров

visibility 529

Уличената в употреба на забранения вече като допинг мелдоний Габриела Петрова коментира на пресконференция цялата ситуация около положителната й проба. Лекоатлетката заяви, че е наясно със списъците със забранени вещества и е спряла да приема въпросния медикамент още в края на септември миналата година.
“Дошла съм не да се оправдавам, а да кажа цялата истина. Прочетох поне 10 различни версии. Заставам пред вас с гордо вдигната глава, защото не съм нарушила антидопинговите правила и не съм опетнила честта на България”, заяви Спортист №1 на България за 2015 г.
“През 2015 г. съм употребявала медикамент, съдържащ мелдоний. В края на септември WADA обяви списък с веществата, които ще бъдат включени от 1 януари 2016 г. Всеки ден от годината те знаят къде се намирам и могат да ме проверяват. Длъжна съм да следя списъците и съм преустановила приема през септември. През 2016 г. по никакъв начин не съм се докосвала до този препарат. От тези 140 спортисти, които са уличени в употреба на мелдоний, нито един не е наказан. Не съм наказана, не са ми спрени състезателните права. Поискано ми е обяснение и съм предоставила цялата информация на съответните органи. Изчакваме решение, но няма нищо конкретно”, каза още тя.
"Когато съдбата и животът ми зависят от решението на други хора, няма как да не се притеснявам. Истината е само една, няма как да се измисли нещо друго. Не знам обаче дали WADA ще признаят, ако са допуснали грешка. На мен лично не ми звучи логично близо 150 човека да не знаят, че този препарат е забранен от 1 януари, и да продължат да го приемат. Няма кой луд да прекрачи всички правила и да взима забранени препарати. Вероятно и от WADA не знаят колко време стои това вещество в организма и поради тази причина все още няма наказани. Не съм аз човекът да определя дали става въпрос за преразпределение на медали между Запада и източния блок. Аз сама следя забранителния списък. Дойдох, за да кажа истината. При Мария Шарапова случаят е друг. За най-големите в спорта работят цели лаборатории и екипи. Не си мислете, че ако вземеш хапчета, мускулите нарастват сами", допълни атлетката. "Не съм спирала да тренирам. Вярвам, че ще се докаже истината. През миналата година съм дала между 5 и 10 проби. Имам и състезателни, и извънстезателни. Идвали са вкъщи, идвали са на лагери на Белмекен. Никога не съм се крила от допинг полиция, подлежа на контрол денонощно", разясни още европейската вицешампионка на троен скок в зала от Прага 2015.
"Решихме да пропуснем световното първенство в Портланд, след като бяхме уведомени за пробата с мелдония. 2 дни преди да заминем аз бях човекът, който реши, че по-добре да пропуснем първенството", допълни личният й треньор Атанас Атанасов.

Утре става ясна съдбата на коалицията

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 224

Предстоящо

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 224

2000 униформени бяха на пост

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 224

За Цветанов оставката на Симеонов заздравявала властта

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

Борисов иска 20% от гръцкия терминал за газ

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 224

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 224

Лавров: Газ през България само с гаранции от ЕС

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 224

Шрьодер иска нови съюзници на Берлин

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 224

Кратки новини

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 224

Чехите протестират срещу премиера Бабиш

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 62

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 95

/ брой: 224

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 63

/ брой: 224