26 Март 2019вторник13:16 ч.

Зафер Галибов показва лицата на душата

/ брой: 67

автор:Дума

visibility 18

Фотозложба на Зафер Галибов под наслов "Лицата на душата" е подредена до 31 март в галерия-книжарница "София прес" в София, ул. "Славянска" 29.
Работата по изложбата на Зафер Галибов е напрегната и до последната минута преди откриването е така. Това се дължи на динамичния характер на автора - енергията му непрекъснато мени руслото си, с една-единствена цел - да напипа, открие, селектира най-най-най-добрия, абсолютно съвършения кадър и да го съпостави с останалите такива в експозицията. Тя е специално композирана за пространството на галерия-книжарница "София прес". Включва предимно черно-бели портрети (с малки цветни изключения - за акцент) на приятели и непознати, поети, писатели, миньори, клошари, художници, музиканти, заснети от края на 60-те години на ХХ век, чак до наши дни.
"Лицата на душата", "Моментно фото", "Паметта на лицата"... това са някои от заглавията, които авторът предлага, претегля и захвърля и е разбираемо. Как с две думи да ограничиш цялата вселена от образи, които си докоснал и документирал.
Паметта на лицата (заглавието, което предпочитам) е страшно нещо, понякога до болка красиво, понякога - непоносимо безнадеждно, но така е в изкуството, коментира Олимпия Николова-Даниел.


Магда Абазова


Генко Генков

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 285

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 58

Докладът на Мълър: Няма сговор на Тръмп с Москва

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 206

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 58