17 Декември 2018понеделник17:42 ч.

Позиция

Тигъра и Прасчо - артисти

/ брой: 47

автор:Ивелин Николов

visibility 821

Добре ли си се настанил, Пух? Искам да ти разкажа...
О-о-о, ти не само си се настанил добре, ами и спиш. Спиш дълбоко, докато около нас се случват странни неща. Може и да са страшни. Да ти разкажа, а?
Ако все пак се събудиш, няма да познаеш най-добрите си приятели.
Любимият ти Прасчо вече си има всичко. Нали помниш, че купи тотото, горските вестници, разпространението им и телевизиите. Сега вече официално си има грамадански фирми, депутати, министри, партии, съдии, прокурори... Ти сам казваш: "Колкото повече - толкова повече!". Нищо в гората не може да се случи без Прасчовата благословия.
Откакто стана началник на гората, Тигъра се е самозабравил. Само показва мускули и се подиграва на всички наоколо. Не че преди това беше по-различно, но тогава само подскачаше и се пъчеше... Сега разпределя всичкия мед. Заедно с Прасчо, де.
Ти, преди да заспиш, знаеше ли, че двамата са станали най-добри приятели? В момента са такива. А иначе са си намислили как да ни изиграят водевилен театър. Правят се на скарани. И са си разпределили ролите.
Тигъра (уж) е добър и всеотдаен. Гони лошите и се грижи за всички в гората. Не само строи пътечки и горски пътища, ами се прави, че е погнал всеки, който краде от меда. Май отнякъде са го подплашили и представлението стана пълно. Спрял контрабандата на цигари (цигарите ги прави и продава Прасчо, нали помниш), глобил онези, които не чистят добре пътеките (техниката за почистване я държи същият) и такива ми ти работи. "Отдавна, много отдавна - онзи ден...", както казваш ти, обяви, че спира обществени поръчки, които били съмнителни. Така (уж) Прасчо нямало чак толкова да облизва пръстите от меда. Ама пак му дава мед, ама от друго място. И как да не му дава - нали после си го разделят двамата... Ти сам си ми казвал: "Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед... и това са две гърненца с мед".
Прасчо го играе честен бизнесмен. Започна да си признава къде какво има... А и да го съжалиш - можел да стане жертва на лошите. Сега го пазят официално (тук мизансценът е малко слабо измислен - преди да е официално, го пазеха пет горили, а когато е официално - две).
Повечето добри животни започнаха да бягат от гората. Зайо се скъсва от работа, но не може да продаде нито морковите, нито зелето, нито доматите - на пазара му искат рекет, а който не плаща процент, не му дават европейски пари. Пък турски и гръцки зеленчуци - колкото искаш...
Ще попиташ: Бухала защо си мълчи? Нали е интелигенция? Нали е умен и всички го уважават? Интелигенция е, ама и умните трябва да ядат, деца има, гнездо на ипотека...
Но това е вече друга приказка и ще ти я разкажа следващия път.


С уважение, благодарност и извинение към Алън Милн и неговите прекрасни герои

Ботевград чества 125 години партийна организация

автор:Дума

visibility 0

11 млрд. евро годишно губи България заради корупция

автор:Дума

visibility 39

Запалиха колите на свидетели по "Суджукгейт"

автор:Дума

visibility 68

Благодариха с плакат на Борисов за новото трасе от АМ "Струма"

автор:Дума

visibility 124

77 млн. евро глоба за БЕХ заради монопол

автор:Дума

visibility 38

Българинът харчи една трета от доходите си за храна

автор:Дума

visibility 43

Протестиращи се опитаха да нахлуят в сградата на КЕВР

автор:Дума

visibility 157

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 244

Лавров: Порошенко готви провокация на границата с Русия

автор:Дума

visibility 78

Автобус се заби челно в стена, 44 ранени

автор:Дума

visibility 123

Взривиха бомба в гръцката телевизия "Скай"

автор:Дума

visibility 49

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 147

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 224

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 244