16 Ноември 2018петък21:09 ч.

Смешно, нелепо и идиотско

/ брой: 18

автор:Благовест Митков

visibility 1607

В битността си на професионален хуморист всекидневно ми се налага да измислям смешки, невероятни истории и откровени дивотии. Занаят! Някои смятат дори, че е забавно.
Искам да ви кажа, че хич не е забавно. Работи се все по-трудно, защото се навъди огромна конкуренция. Главно в лицето на политици, чиновници и прочее смешници, които непрекъснато подливат вода на професионалистите и полека-лека ни избутват от сцената.
Последният случай, който хвърли в паника душата ми, е предложението на екоминистерството клошарите, които ровят в кофите за боклук, да бъдат глобявани. И то да им бъдат налагани солени глоби – от 300 до 1000 лева.
Е, повярвайте ми – такава идиотия никой професионален хуморист не може да измисли! Да глобиш с 1000 лева клошар?! Ами че той, ако има хиляда лева, ще рови ли в боклука?! Най-малкото ще си наеме някой, който да рови вместо него. Добре, съгласихме се, че клошарят налични хиляда лева няма. Тогава - какво? Тогава ще му блокирате банковата сметка? Или ще му конфискувате апартамента, колата, хладилника, телевизора, лаптопа? Ама нали на него цялото му имущество не струва повече от осемдесет и осем стотинки!
Може би, господа от екоминистерството, ще го вкарате в затвора? Клошарят естествено няма да има нищо против, особено ако го окошарите през зимата и му осигурите покрив над главата, отопление и храна три пъти дневно. Да, но българските зандани, доколкото ми е известно, се пукат по шевовете, твърде пренаселени са, така че сиромахът пак ще си остане на студено, мокро и гладно.
И още нещо. Кой ще следи да няма ровене в кофите за боклук? Разполагат ли екоминистерството и Министерството на вътрешните работи с достатъчно кадри, които да обезпечат спазването на закона? Или може би ще бъдат открити нови щатни бройки, което, разбира се, ще допринесе за така желаното съкращаване на чиновническия апарат в държавата?
Ако си спомняте, мъдрият крал от „Малкия принц“ казва, че трябва да се издават такива заповеди, които могат да бъдат изпълнени. Да де, обаче – отде у нас такива умни управници?! Ние ще забраняваме на сиромасите да се прехранват от боклука и ще ги глобяваме, ако не спазват забраната!
Откъдето и да го погледнеш – смешно, нелепо, идиотско...

Валери Симеонов подаде оставка

автор:Дума

visibility 29

Нинова: Коалиция с ГЕРБ е изключена

автор:Дума

visibility 70

Съдът пусна Иванчева и Петрова под домашен арест

автор:Дума

visibility 102

Борисов прие поканата на Радев, даде му домашно

автор:Дума

visibility 557

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 88

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 461

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 928

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 194

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 223