26 Март 2019вторник23:23 ч.

Предновогодишно розово

/ брой: 299

автор:Николай Коев

visibility 989

През тези дни на пияна и полутрезва глава буквално ни заливат с прегледи на изминалата година. Събирали си пишещите случки от 2015-а и сега дълбокомислено анализират положението със задна дата. Все едно на клетия сънародник ще му стане по-леко от тези втръснали ретроспекции на вътрешното и международно положение, които и двете са си кофти, откъдето и да ги погледнеш. Най-малкото защото у нас с ГЕРБ затънахме в безперспективност и проблеми до гуша, а в Европа и света хаосът и агресията като чe ли изпариха вярата на мнозина за по-добро бъдеще в средносрочна перспектива. Жалко, наистина, за привържениците на позитивното мислене. Но обективната реалност поне засега с нищо нe подхранва широко разпространената практика за масова радост напук на случващото се около теб, пък и със самия теб.
Нека обаче затрептим в резонанс с безоблачните мисли на позитивистите либералдемократи и дадем, както ни внушават, "всичко от себе си". Та каква се очертава 2016-а, ако сложим розовите очила и обърнем демонстративно гръб на проблеми и тегоби, терзания и страдания. В отечеството голяма радост ще ни блъска и през следващите месеци. Начело на държавата, противно на логиката, ще си е ГЕРБ с бледа асистенция на лакеи-властолюбци и решенията за облекчение на демократичната мисъл ще взима еднолично ТОЙ. Междувременно затягаме здраво коланите и летим по направо отблъскващо равни магистрали. Заплатили сме символично някакви си 97 лева за винетка, а на предното стъкло на колата приветливо блещука стикер за гражданска отговорност. И той на символичните около 200 лева. При това ти е някак си ведро и приветливо. А не, както на някои непослушковци, които нямат зелената въздесъща лепенка и справедливите и кристално честни служители на КАТ са им спрели колите от движение по добре поддържаните родни пътища.
Прибираш се вкъщи. А там топло и уютно. Парното евтино, разпределителните дружества - честни. Надънено докрая, а душата си е направо в рая. Всички стаи осветени обилно, защото електроенергията е по джоба на всеки. При това си избираш свободно доставчик, кеф. Децата пък учат ли, учат. От едни хубави, евтини и еднакви за всички учебници. А програмите, направо перфектни. Особено в частта за възпитаването на младите в дух на патриотизъм. Просто разбираш, че държавата я има, че се грижи за образованието на подрастващите. Че е безкомпромисна към всякакви опити за деформация на истината, на славната ни история, да не говорим за опазването на  кристално чистия образ на националните ни величия и герои.
В същото време на прозореца приветливо чукат ромчета и връстници на вашите деца от само временно затруднената Сирия. Играят си заедно, докато родителите им се трудят в различни сектори на динамично работещата родна икономика, от която очакваме впечатляващ ръст под мъдрото ръководство на тесния специалист в тази област чичко Лукарски. А във вечно синьото небе над малките палавници прелитат едни перфектно ремонтирани руски бойни самолети, при това в партньорска Полша. Децата махат енергично и някак си подсъзнателно усещат сигурност, защото за нея се грижи също тесният специалист чичко Ненчев. Възприемат се хлапетата, пак подсъзнателно, като част от една европейска общност, която е силна и обединена и най-вече готова да се справи с всички малки предизвикателства на иначе безоблачното ни време.
Възрастните пък очакват и през новата година да бъдат удовлетворени и естествено щедро възнаградени за труда си. То така и трябва, защото в държавата след мракобесието при Орешарски се стичат буйни потоци от чуждестранни инвестиции. Управляващата коалиция е безалтернативна и се грижи най-вече за хората. Отпуска щедро средства за младите майки, насърчава раждаемостта, реформира здравната система, за да има всеки достъп до нея срещу символични вноски в трудовия си век. За пенсионерите пък да не говорим. Те са уважавани членове на обществото и достойно възмездявани за своя многолетен труд чрез добре работещата и най-вече финансово стабилната осигурителна система.
Красиво, нали? Стига да е истина, а не илюзия или плод на болното въображение на позитивно мислещ идиот. В годината, в която България ще продължи да стене в окото на кризата, а за разнообразие и журналистически каламбур ще си избира (най-после!) нов президент. В годината, когато не само Европа, но и светът ще трябва да направят своя съдбоносен избор. За спасение или разруха.

Предизборно разсрочват 45 милиона лева дългове

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 59

ГЕРБ превзе тотално Комисията за финансов надзор

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 59

Борчлии теглят нови кредити, за да покрият старите

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 59

АПИ обяви търг за строителен надзор за 134 км от "Хемус"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 59

Планета за еднократна употреба

visibility 54

/ брой: 59

Парламентът поема контрола над "Брекзит"

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 59

Америка прие закон срещу руския газ в ЕС

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Заплашиха кметства в германски градове

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 59