18 Март 2019понеделник18:42 ч.

Срещи/Булевард

ВЕСИ ПОПОВА:

Когато мечтите ти са големи, светът става малък

Ако някой чака да го открие, никога няма да се реализира. За да успее човек, трябва да работи здраво, да се доказва и изправя всеки път, когато го повалят, казва младата певица, чиято музика звучи в цял свят

/ брой: 157

автор:Надежда Ушева

visibility 978

ВЕСЕЛИНА ПОПОВА е родена през 1984 г. в Пловдив. Първоначално става позната на българската публика чрез участието си в "Mюзик айдъл" 3 и работата си като вокалист в "Шоуто на Иван и Андрей", както и превъплъщението си в ролята на секретарката Деси от сериала "Столичани в повече". В началото на 2012 г. Веси пуска дебютната си песен "Винаги мога" и видеото към нея. Парчето е с поп звучене, но впоследствие изпълнителката решава да се преориентира изцяло към хаус музиката. Само за последната година Попова е записала над 20 авторски проекта с популярни диджеи от различни страни, сред които Англия, Германия, Италия, Русия, Гърция, Тунис, Словакия, Португалия, България. Веси сама пише текста и кантото за всяка от своите колаборации. Траковете с нейни вокали се издават в цял свят от някои от най-големите компании за хаус музика. От месеци в световни чартове за хаус музика постоянно присъства поне по едно заглавие с участието на Веси Попова. Една от песните й се задържа цели 4 месеца в такава класация, друга прекара седмица на първо място. Неотдавна певицата основа и своя агенция "Coolture Sound", която кани чужди артисти за участия в България. Скоро Веси ще застане и зад лейбъл за хаус музика, който ще издава в цял свят.   


"Дъжд не може да поръчаш точно за деня, в който си решил да снимаш клип. Затова се наложи да ползваме градински маркуч. Представяте си  какъв цирк стана"- Разкажете за новия си проект заедно с  италианското дуо "JazzyFunk" и диджей Queto от Турция. Как започна вашата съвместна работа?
- С момчетата от "JazzyFunk" работим заедно от година насам. Първият ни проект "Sometimes I Cry" достигна първо място в престижна световна Топ 100 класация. Филипо и Макс са уникални музиканти. Съчетават различни стилове с хаус и това страшно много ми харесва. Съвместните ни участия се превръщат в невероятни импровизации на живо, доставят ми огромно удоволствие като музикант. Това е - с "JazzyFunk" си паснахме добре, затова решихме да продължим да правим музика заедно. Ето го и резултатът - "Last Night", е вторият ни съвместен проект, към който се присъедини и диджей Queto от Турция. С него се познавам покрай участията, които правя в Истанбул.
- Кога очаквате клипът да се завърти по българските музикални канали? И съответно - в чужбина?
- Видеото беше завършено съвсем скоро и вече може да се гледа по румънската Mooz TV. Хората оттам винаги се радват, когато им изпратя нов видеоклип, веднага започват да го въртят... Въобще отношението, което срещам в комуникацията си с тях, е прекрасно. "Last Night" вече тръгна и по някои родни канали. Но не мога да кажа дали всички ще решат да пускат парчето, тъй като все пак става въпрос за хаус, а това не е най-популярният стил в българския музикален ефир. 
- Сещате ли се за нещо любопитно по време на снимките на клипа? Къде са заснети кадрите?
- Снимали сме в различни български градове. Включени са кадри от съвместните ни клубни участия с "JazzyFunk" в Бургас и София, а основната част е заснета в родния ми град Пловдив. Всичко беше свързано с много емоции, пътувания и добро лятно настроение. Смятам, че е по-важно наистина да се забавляваме по време на снимките за видеоклип, вместо да следваме стриктно определен план и сценарий. Голям смях падна например покрай сцената, в която ме вали дъждът. За съжаление, дъжд не можеш да си поръчаш точно за деня, в който си решил да снимаш клип. Затова се наложи просто да ползваме градински маркуч. Можете да си представите какъв цирк се получи. Но мисля, че в крайна сметка на екран тези кадри изглеждат чудесно.   
- Веси, как попаднахте в света на музиката?
- Музиката винаги е била вътре в мен. Просто в един момент се изморих само да мечтая, реших да пробвам и да осъществя мечтите си. И така, вече почти 10 години се занимавам с музика. Това ме прави най-щастливия човек на света, защото правя това, което наистина обичам. Естествено, всичко е въпрос на упоритост и целенасоченост.
- Да разбирам ли, че музиката е била детската ви мечта?
- Да. Както и актриса... Все неща, за които всички ти казват: "Слез на земята, това не се случва на обикновените хора". Е, гордея се, че в крайна сметка успях да докажа - може и да се случи.
- Освен музиката вие се занимавате и с актьорство. Кое повече ви привлича? И къде се виждате като реализация?
- Колкото и пъти да ме питат това, винаги ще отговарям, че музиката е на първо място в живота ми. Но след семейството, разбира се!
- Всъщност как може да се реализира един млад артист в България според вас? Какво трябва да направи, за да му потръгнат нещата или някой да го открие?
- Ако чака някой да го открие, никога няма да се реализира. За да успееш, трябва да работиш здраво, да се доказваш многократно, да се изправяш всеки път, когато те повалят, и да не се отказваш от мечтите си. Естествено е нужен и талант, както и голяма доза късмет.
- Какво ви радва и какво ви натъжава като изпълнител?
- По принцип съм човек, който гледа позитивно на всичко около себе си. Но няма как да не ме натъжава фактът, че това, което правя, се приема и оценява най-малко в собствената ми страна. За сметка на това начинът, по който работата ми се приема в чужбина, ме кара да се чувствам много щастлива.
- Има ли нещо, което би ви отказало от пеенето и защо?
- Засега изобщо нямам планове да се отказвам. И не съм се замисляла дали нещо би ме отказало. За тези десет години съм имала доста премеждия и пречки, но точно способността ми да стана, да се изтупам и да продължа е довела до момента, в който музиката ми звучи в цял свят. Приятели ми звънят и ми казват, че са чули моя песен в случайно кафене в Италия, в известен лондонски бутик или на roof party в Кайро. Няма как да се откажа от това!
- Как виждате бъдещето си в България - например след 15 години?
- България е мястото, където съм родена, и където смятам да живея и занапред. Но развитието, което търся, далеч не е съсредоточено само в България. Когато мечтите ти са големи, светът става малък.
- Разбрах, че гледате малко дете, въпреки това не спирате да работите. Как съчетавате личния живот, ролята на майка с музикалните ангажименти?
- Да, синът ми е на 2 години. Той е най-голямото щастие в живота ми. Опитвам се да се справям с всички задължения. Надявам се, че успявам - всичко е въпрос на организация. Тук е мястото да благодаря на съпруга ми, който много ми помага и ме подкрепя във всичко, което правя. Майка ми също. Благодарна съм и на моя мениджър, който поема голяма част от тежестта, за да мога  да се съсредоточа върху творческата част.

Температурни рекорди в Търговище и Силистра

автор:Дума

visibility 70

Вигенин: Гласът на Елена Йончева ще се чува в ЕП

автор:Дума

visibility 139

Румен Радев създава Стратегически съвет към президента

автор:Дума

visibility 300

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 203

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 110

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 167

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 139

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 401

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 250

/ брой: 52