04 Юли 2020събота05:31 ч.

64% от цената на тока са разходи за производителите

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 15

Около 64 процента от цената на тока се формира от разходи за производителите. Това стана ясно по време на кръгла маса за образуването на цената на електроенергията. Останалата част от стойността се разпределят сравнително по равно за мрежови разходи и данъци.
Очаква се цената на тока от 1 юли да се увеличи с малко над 1% според изчисленията на Иванка Диловска, директор на Института за енергиен мениджмънт. Нейните прогнози съвпадат с тези на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). От синдикалната организация в ЧЕЗ сигнализираха, че електроразпределителното дружество е единственото от трите, на което са намалени разходите за персонал, които подлежат на одобрение от енергийния регулатор. Това може да доведе до съкращаване на повече от 200 души и в момента започва трудов спор, който може да предизвика и стачка. От ЧЕЗ отговориха, че каквото и да се случи, могат да осигурят снабдяването с ток на Западна България.
Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев заяви, че не може да се сравняват Трите електроразпределителни дружества. Той допълни, че изобщо не приема обвиненията, че само на ЧЕЗ са намалени разходите за персонал. Според него ситуацията се е наложила заради инвестициите на компанията.
 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 477

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 474

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1071

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ