18 Април 2024четвъртък16:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

5000 работни места заплашени у нас при "Брекзит" без сделка

Най-силно ще бъде засегнато селското стопанство

/ брой: 30

автор:Дума

visibility 1267

Спадът на вноса от ЕС за Великобритания при "Брекзит" без споразумение ще заплаши над 600 хил. работни места в света според проучване на германския институт И Ве Ха (IWH), цитирано от dnevnik.bg. В България засегнати биха били 5100 души, от които 1700. директно и 3400 индиректно, като най-силно засегнатият сектор е селското стопанство.

Според изчисленията на експертите от И Ве Ха, които се основават върху хипотезата за спад от 25% в търсенето на европейски продукти във Великобритания, 103 хил. работни места биха били заплашени в Германия и 50 хил. във Франция. Силно засегнати биха били също Полша (46,5 хил.) и Италия (46,2 хил.). Германската автомобилната индустрия, стожерът на износно ориентираната германска икономика, би била особено засегната - само застрашени от закриване са 15 хил. работни места. Във Франция секторът на бизнес услугите ще почувства в най-голяма степен влиянието на "Брекзит" без споразумение, се посочва в данните на И Ве Ха, цитирани от Франс прес.

Икономистите отбелязват, че при заплашените работни места освобождаването от работа е само една от опциите и компаниите биха могли да се опитат да запазят работните места, като прибегнат до частична безработица или като намерят нови пазари. Обединеното кралство трябва да напусне ЕС на 29 март и все още не е наясно в каква посока ще тръгне разводът с ЕС. Британските депутати отхвърлиха на 15 януари дълго обсъжданото споразумение между Брюксел и премиера на Великобритания Тереза Мей.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ