17 Февруари 2019неделя09:31 ч.

(Пред)изборен ЦИрК

/ брой: 27

автор:Юлия Кулинска

visibility 752

Наближат ли избори, управляващите започват с предизборните хватки. Я текстче в ИК ще променят, я удобно ще забравят някое законче. Заемат унизителни пози, погазвайки принципи и идеали. Независимо, че до вота наесен има доста време, ГЕРБ заиграха на манежа на (пред)изборния цирк. Само и само да узаконят диктатурата си и да спечелят служебно. Водени на къса каишка от Бойко Борисов, безгласните букви, случайно заели ролята на депутати, са разтресени от страх, че могат да не са първи. Отново приложиха любимите си трикове. Тихомълком, по терлици, придворните шутове на Борисов внесоха скандални поправки в изборните закони. Акробатичните им номера показаха, че нищо старо не е забравено. И нищо ново не е научено. Пускаш примамката на скандално предложение за промяна в законопроект и... чакаш на пусия кой ще се хване в капана. Ако той щракне - добре! Ако ли не - залагаш уловката следващия път! ГЕРБ не се трогват от безсмислието на играта на котка и мишка. Важното е да четкат егото си, правейки напук на другите, да ги насъскват и да им гледат сеира. Обаче удобно "забравят" да прочистят избирателните списъци от "мъртви души". И да променят броя на протоколите, които са основният инструмент за фалшификации. 

Махленски подмятания и заливане с помия съпътстваха опитите на БСП да сложи ред в законността на тазгодишните вотове. ГЕРБ с магарешки инат не искат нов състав на ЦИК. Защо ли? Май защото там вече сработи машината им за изборни далавери. А може би не е намерен "правилният" човек, който да я оглави...    

Няма смисъл да правите нещо, ако някъде няма никой, който би предпочел да не го правите, казва Тери Пратчет. Ама кой да чете... Иначе властимащите щяха да се усетят, че при акробатичните номера в политиката понякога се пада. Често с фатален край.

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32