20 Юли 2019събота12:58 ч.

“Сармат” постъпва на въоръжение през 2021 г.

/ брой: 247

автор:Дума

visibility 922

Междуконтиненталната балистична ракета РС-28 “Сармат” ще започне да постъпва на въоръжение в полковете на Ужурската ракетна дивизия, сега въоръжени с РС-36М2 “Воевода”, през 2021 г., съобщи в интервю за вестник “Красная звезда” командващият Ракетните войски със стратегическо предназначение (РВСП) ген.-полк. Сергей Каракаев. От неговите думи става ясно, че са завършени първоначалните изпитания на ракетата, които са потвърдили правилността на техническите решения, и сега предстоят пълноценни летателни изпитания. При успешното им завършване ще започне серийното производство, добавя ген. Каракаев.

Командващият РВСП разказва още, че в момента е започнало серийното производство на новия ракетен комплекс “Авангард” с хиперзвуков боен маневриращ блок. Първите образци ще бъдат поставени на въоръжение в Домбаровското ракетно съединение през следващата година. Пред “Красная звезда” ген. Каракаев разказва, че с приемането на “Авангард” на въоръжение съществено ще бъдат увеличени бойните възможните на стратегическата ракетна групировка по преодоляването на противоракетната отбрана и поразяването на важни обекти. 

Общо до края на 2018 г. се предвижда да бъдат поставени на въоръжение в РВСП около 100 образеца различно въоръжение, сред които и ракетни комплекси РС-24 “Ярс” със стационарно и мобилно базиране. Ще бъде напълно превъоръжен полк в Йошка-Олинската ракетна дивизия и ще продължи превъоръжаването с “Ярс”-ове на Козелското ракетно съединение. Целта е делът на съвременното въоръжение в РВСП да бъде 70 процента.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ