16 Април 2024вторник17:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Топ 100

 МГУ и СПбГУ са сред стоте ВУЗ-а с най-добра репутация

Руските университети получиха „отличен“

Санкт Петербургският университет за първи път попадна в рейтинга на World Reputation Rankings, а Московският държавен университет се изкачи до 25-то място.

/ брой: 68

visibility 8227

Алексей васильев
РИА Новости


Московският държавен университет (МГУ) „ М. В. Ломоносов” зае 25-то място в световната рейтингова система на висшите училища (World Reputation Rankings), това е най-високата позиция, която флагманът на руското образование някога е заемал по тази скала.
Списъкът, който включва 100-те ВУЗ-а в света с най-добра репутация, е съставен от приложението на британското списание Times — Times Higher Education, съвместно с компанията Elsevier, специализирана в издаването на научни списания. За определянето на рейтинга са били интервюирани повече от 10 хиляди учени в 140 държави по света. В класацията попада и друг руски ВУЗ — Санкт-Петербургският държавен университет (СПбГУ), който влиза в осмата десятка на Топ 100.( Миналата година МДУ попадна едва в шестата десятка на класацията).
„Добрата световна репутация е много важна, доколкото способства на университетите и като цяло на Русия да задържи и да привлече талантливите. Но Русия трябва да прояви и бдителност, защото между тези прекрасни оценки и строгата обективна методология за определяне на рейтинга на най-добрите световни университети зее пропаст. Русия трябва много да работи за опазването на своя бранд, така че да бъде конкуретоспособна на световната сцена“, — коментира редакторът на класацията Фил Бати.
Първо място по скалата, както и през 2014 година, зае Харвардският университет. Като цяло, американските учебни завадения отчасти отстъпиха лидерските си позиции: Масчузетския технологичен институт и Станфордския университет отстъпиха второто и третото място на британски ВУЗ-ове — съответно Кембриджския университет и Оксфорд.
 

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 282

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 280

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 271

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ