Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Руски дневник

Посвещава се на великата Победа

26. Март 2015 , брой: 68   4995   0По случай 70-та годишнина от Победата, хорът на Сретенския манастир подготви празничен концерт. В програмата на концерта ще прозвучат песни от Александра Пахмутова, Матвей Блантер, Василий Соловьов-Седой, Ян Френкел – в които като в огледало е отразена великата и трагична история на нашата страна.
Манастирския хор ще изнесе концерта заедно с Държавния академичен руски народен ансамбъл „Русия“, носещ името на Л. Зикина, който не толкова отдавна бе удостоен с „Оскар“ за саундтрака към филма „Гранд Хотел Будапеща“ и признат от Американската киноакадемия за най-добър за 2014 г. (Работата върху саундтрака, завоювал „Оскар“, отнема на ансамбъла четири дена. Но във филма са включени не подготвените от продуцентите на „Гранд Хотел Будапеща“ произведения, а народната песен „Светит месяц“).

 

 

 

Руски дневник

 • ДОВСЕ 
  Русия обяви, че напуска Договора за обикновените въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ). Още през 2007 г. Русия преустанови изпълнението на договора.
  26. Март 2015 68
  42184
  0

  Алесей Тимофейчев

  Експертите свързват решението на Москва със събитията, предизвикани от кризата в Украйна. В интервю за RBTH Алексей Арбатов, ръководител на Центъра за международна сигурност към Института по световна икономика, нарече стъпката на Русия „демонстративен жест в отговор на струпването на сили на НАТО по руските граници“. На фона на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"