Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Руски дневник

Русия е сред лидерите по добив на петрол

Дума

26. Март 2015 , брой: 68   2126   0През 2014 година доставките на руски петрол за пазарите в Китай, Япония и Южна Корея нараснаха на 10 милиона тона, а делът им се увеличи от 7,2% на 8,7%. Така Русия намали дела на основния си конкурент - Саудитска Арабия. Доставките на нефт от Русия се увеличиха до 51 милиона тона. В следващите 5 години потоците руски нефт към Китай може да нараснат на 15-20 милиона тона, прогнозират експерти.
В условията на влошаване на дипломатическите си отношения с Европа, Русия ускори курса на пренасочване на износа като сред приоритетните направления са Китай, Южна Корея и Япония. Потенциалът на техните иконимики значително надвишава този на Запада.

 

 

 

Руски дневник

 • ДОВСЕ 
  Русия обяви, че напуска Договора за обикновените въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ). Още през 2007 г. Русия преустанови изпълнението на договора.
  26. Март 2015 68
  42174
  0

  Алесей Тимофейчев

  Експертите свързват решението на Москва със събитията, предизвикани от кризата в Украйна. В интервю за RBTH Алексей Арбатов, ръководител на Центъра за международна сигурност към Института по световна икономика, нарече стъпката на Русия „демонстративен жест в отговор на струпването на сили на НАТО по руските граници“. На фона на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"